Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HAYKOOP´tan Büyükşehir Başkanı Uğur´a ziyaret

HAYKOOP´tan  Büyükşehir Başkanı Uğur´a ziyaret

21 Aralık Dünya Kooperatifler Günü kapsamında HAYKOOP Başkanı Faruk Özen ve 15 ilçe kooperatif başkanı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u ziyaret etti.

21 Aralık Dünya Kooperatifler Günü kapsamında HAYKOOP Başkanı Faruk Özen ve 15 ilçe kooperatif başkanı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u ziyaret etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin tarım ve hayvancılığa verdiği desteği takdirle karşıladıklarını anlatan HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, Balıkesir´deki kooperatifler olarak tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.
HAYKOOP Başkanı Özen sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bugün 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü. Dünyada ilk kooperatifin açıldığı gün nedeniyle bugünü Kooperatifçilik Günü olarak kutluyoruz. Sizleri de bu vesileyle ilçelerden gelen kooperatif başkanlarımızla ziyaret edip, Büyükşehir Belediyesi´nin kooperatiflere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etmek istedik. Burada soğuk süt tankı desteği alan kooperatiflerimiz var. Büyükşehir Belediyesi´nde tarım ve hayvancılık konusunda hepimiz üzerimize düşen görevleri layıkıyla yapmaya devam ediyoruz. Sizinde bu yöndeki çalışmalarınızı takdirle izliyoruz.?
Balıkesir´in tarım ve hayvancılıkta önemli bir merkez olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, üretimde kalitenin artması bakımından kooperatiflerin üstlendiği görevin önemine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığı desteklemeyi sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Uğur, ?Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığı destekliyoruz. Kooperatifleşme önemli bir hamledir. Hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan üreticilerimize kooperatifleşmeyi tavsiye ediyoruz. Üreticilerimiz kooperatifler aracılığıyla son teknoloji makinelerle daha kaliteli ürün elde edebilir. Birlikten güç doğuyor. Bu zamana kadar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak; soğuk süt tankı, tohum seleksiyon makinesi, kovan altlığı gibi elimizden ne geliyorsa destek verdik. Bundan sonra da bu desteklerimizi sürdüreceğiz? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli