Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hayırsever işadamı Süleyman İlik vefat etti

Hayırsever işadamı Süleyman İlik vefat etti

Marmara Saraylar Mahallesi´nde Mermer İşletmeciliği yapan hayırseverliği ile tanınan işadamı Süleyman İlik hayatını kaybetti.

Merkezi Ankara´da bulunan İlik Mermer isimli şirketin ortaklarından Marmara Adasında mermer ocağı işletmeciliği yapan Kayseri doğumlu hayırsever işadamı Süleyman İlik (72) Ankara´da tedavi gördüğü hastanede pazartesi günü hayatını kaybetti.
Eğitim ve Sağlık alanında yaptığı yardımlarla tanınan son olarak Marmara ilçesinde yapımı devam eden "Süleyman İlik Marmara İlçe Devlet Hastanesi"nin inşasına 5 milyon lira bağışta bulunan Süleyman İlik´in vefat haberi ilçede üzüntüyle karşılandı.
Merhum Süleyman İlik, 25 Eylül Salı günü Hacı Bayram Veli Camisi´nde kılınan öğle namazına müteakip cenaze namazından sonra Ankara´da toprağa verildi.
Merhum İşadamı İlik´in son yolculuğuna, Ankara Valisi Ercan Topaca, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ile birlikte Saraylar´dan Mermerci işadamları ile kalabalık bir cemaat topluluğu katıldı.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, hayırsever işadamı Süleyman İlik´in vefatının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Marmara´lılar olarak hayırsever bir işadamımızı, Ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah´tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.? dedi.
Haber: Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı