Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hayalet Ağlar için başarının anahtarı iletişim ağı

Hayalet Ağlar için başarının anahtarı iletişim ağı

GEF Küçük Destek Programı (SGP) - COMDEKS ve GEF desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve UNDP tarafından yürütülmekte olan Türkiyenin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi

GEF Küçük Destek Programı (SGP) - COMDEKS   ve GEF desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve UNDP tarafından yürütülmekte olan "Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" tarafından destek verilen "Hayalet Ağ Avcıları Projesi" kapsamında devam eden çalışmalarda başarılı sonuçlar alınmaya devam ediyor. 
Projeye sahip çıkılması memnun ediyor
Bu yılın Mart ayında başlayan projede başarılı sonuçlar yüzleri güldürüyor. Başta yerel balıkçılar olmak üzere, Gökova Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi`ni kullanan ve yönetiminde söz sahibi olan paydaşlarla gerçekleştirilen toplantılarda, katılımcıların projeyi sahiplenmesi başarıyı arttıran etkenlerin başında geliyor.  
Toplanan ağlar sergi için hazırlanıyor
Gökova ÖÇK Bölgesi`ndeki balıkçılarla birlikte yapılan arazi çalışmalarında saptanan hayalet ağların yoğunlaştığı noktalarda yapılan temizlik, sualtı biyolojik çeşitliliğinin korunması ve sualtı habitatlarında ekosistem iyileştirilmesini sağlıyor. Toplanan av araçları, sayım yapılmasının ardından proje sonunda sergilenecek ve başta alanın kullanıcıları olmak üzere, ülke genelinde konuyla ilgili bir farkındalık yaratmak için  değerlendirilecek. 
E-posta adresine ihbar yağıyor
Projenin başarısı, konuyla ilgili olarak vatandaş duyarlılığını da arttırıyor. proje internet sayfasına ve mail adresine hayaletag@gmail.com pek çok farklı ilden hayalet ağ ihbarı yağıyor.
İletişim ağı başarıyı arttırdı
Projeyle ulaşılan bir başka önemli başarı ise proje paydaşları arasında iletişim ağının kurulması oldu. Konunun tarafları arasındaki veri ve bilgi akışını oldukça kolaylaştıran sistem sayesinde çalışmaların koordinasyon içinde yapılması ve başarılı sonuçların elde edilmesi mümkün oluyor. 
Yeni faaliyetler yolda 
Projenin bundan sonraki aşamalarında, ağ toplama faaliyetine devam edilecek ve toplanan ağlar analiz edilecek. Toplanan ağlar S.S. Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi önünde sergilenecek ve sergi kalıcı hale getirilecek. Öte yandan, proje verileri ve çıktıları kullanılarak bilgilendirici materyaller hazırlanacak ve Hayalet Ağ iletişim ağının etkin kullanımı teşvik edilecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli