Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Havuz başı ve emeklilerin feryadı!

Havuz başı ve emeklilerin feryadı!

Cumhuriyet alanındaki havuz, yaz aylarında Bandırmalılar için ideal bir dinlenme ortamıdır.

Cumhuriyet alanındaki havuz, yaz aylarında Bandırmalılar için ideal bir dinlenme ortamıdır. Ağaçların gölgesinde, havuzun serinliğini hissetmek büyük bir mutluluk ve huzur verir, kişiye. Havuz başına, emekliler ise ayrı bir ilgi gösterir.
Bandırma´nın emekli esnaflarından Şerafettin Deniz, İsmail Tireli, Ali Heşni ve Bandırmaya bağlı Bereketli Mahallesi´nden Muharrem Gında´yı, bir sohbet sırasında fotoğrafladım. Bu arada da, ?Emekliliğin tadını çıkarıyorsunuz, ne güzel!? dedim ama pişman oldum! ?Bir dokun, bin ah işit!? diye bir söz vardır, bilirsiniz. Tam bir emekli feryadı ile karşılaştım. Bu emekli vatandaşlar, hükümetin, yıllardır emekliyi yok saydığını öfkeyle dile getirirken, Ali Haşni, ?Bu söylediklerimi mutlaka yaz? direktifini(!) verdikten sonra şöyle konuştu:
?Emekliler, sefilleri oynuyor. Sefil bir yaşam sürüyoruz. 1200 lira emekli maaşım var, yetmiyor. Kısa süre önce bankadan kredi bile çekmek zorunda kaldım. Bütçem elvermediğinden, uzun süredir M. Kemalpaşa´daki köyüme bile gidemiyorum. Bak, bu söylediklerimi yaz ki, duysunlar, ona göre!?
Emekli Ali Haşni´yi kırmak olur mu, hiç!
İşte, yazdım!
Emekliler kırgın ve öfkeli! Her şeyden önemlisi de mutsuz ve umutsuz!
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli