Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutçaya onurlu görev

Havutçaya onurlu görev

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça 76 oy alarak TBMM CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Cumhuriyet Halk partisi TBMM Grubunda bugün seçim heyecanı vardı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça 76 oy alarak TBMM CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.
Cumhuriyet Halk partisi TBMM Grubu`nda bugün seçim heyecanı vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı yapılan toplantıda, CHP milletvekilleri 3 Grup Başkanvekili, 9 Grup Yönetim Kurulu üyesi, 7 Grup Disiplin Kurulu üyesi ve 2 Grup Denetçisi ile Başkanlık Divanı`nda CHP`ye düşen 1 Meclis Başkanvekilli, 2 TBMM Katip Üye ve 1 TBMM İdare Amirini seçti. Sabah saat 10.00`da başlayan seçimler saat 18.00`e kadar sürdü. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça 14 aday arasından 76 oy alarak CHP Grup Yönetim Kurulu`na seçildi. Grup Yönetim Kurulu 27 Haziran Perşembe günü saat 12.00`de toplanarak görev dağılımı yapacak.
Grup Başkanvekilliği için yapılan seçimde 10 aday yarıştı. Mevcut grup başkanvekilleri Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce`nin yanı sıra Konya Milletvekili Atilla Kart, Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Sinop Milletvekili Engin Altay, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Grup Başkanvekilliğine adaylığını koydu. Yapılan seçimde Engin Altay, Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce grup başkanvekilleri oldu. CHP`de yapılan seçimlerde Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce koltuklarını korudu ve grup başkanvekilleri oldu. Engin Altay yeni grup başkanvekili oldu. Aday olan Emine Ülker Tarhan ise 5. turda seçimden çekildi. TBMM İdare Amirliğine halen bu görevi sürdüren Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, TBMM Başkanvekilliğine de İzmir Milletvekili Güldal Mumcu yeniden seçildi.
TBMM Katip Üyelikleri için Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık yarıştı. Seçim sonucunda Katip Üyelikleri Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya kazandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli