Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Havutçaya Almanya CHPden Ziyaret

Havutçaya Almanya CHPden Ziyaret

Almanya Ren-Vestfalya Eyaleti CHP Başkanı Cemal Bulut, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutçayı TBMMdeki makamında ziyaret etti. Bulut, CHPnin Almanyadaki örgütlenmesi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Almanya Ren-Vestfalya Eyaleti CHP Başkanı Cemal Bulut, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`yı TBMM`deki makamında ziyaret etti. Bulut, CHP`nin Almanya`daki örgütlenmesi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bulut, Ren-Vestfalya Eyaleti  II. Dünya Savaşından sonrası kurulan bir eyalet olduğunu 1949`da yeni kurulan Almanya Federal Cumhuriyeti`nin bir eyaleti olduğunu ve 1950`de Kuzey Ren-Vestfalya eyalet anayasası bir halk oylamasıyla kabul edildiğini söyledi. Dünyada en fazla Türk ve Türk kökenli vatandaşın yaşadığı Almanya`nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti olduğunu ifade eden Bulut, CHP`nin eyaletteki çalışmalarını anlattı.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da, böyle bir ziyaretten çok memnun olduğunu CHP`nin yurtdışında da Türk vatandaşları için çalışmalar yaptığını söyledi. Havutça, "Bugün Almanya`da siyasal ve ekonomik gelişmeler nedeniyle orta sınıf eriyor. Böyle bir dönemde, ırkçılık, işsizlik ve gelecek korkusu artıyor. Bu durumdan ancak sosyal demokrasinin güç kazanması ile kurtulunabilir. Bu anlamda Almanya`da hatta Avrupa`da yaşayan vatandaşlarımızın sorunları sahip çıkmalıyız. CHP olarak bunu yaptığımıza inanıyorum" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli