Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Havutça, Köy Enstitülerinin ruhunu canlandırmaya kararlı

Havutça, Köy Enstitülerinin ruhunu canlandırmaya kararlı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP iktidarıyla Köy Enstitüleri ruhunu canlandıracağız açıklamasında bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP iktidarıyla Köy Enstitüleri ruhunu canlandıracağız açıklamasında bulundu.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Köy okullarını yeniden açacağız. Atanamayan öğretmen kalmayacak, Köy Enstitüleri ruhunu yeniden canlandıracağız” diye konuştu.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Köy Enstitülerinin 75. Kuruluş Yıldönümünde yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin aydınlık bir sabahı olacağını belirterek, Milli eğitim sorunlarının hepsini çözeceğiz. Önceliğimiz bütün atama bekleyen öğretmenlerin tamamını öğretmen kadrosuna atamak. Bunu yapacağız, köy okullarını yeniden açacağız. AKP'nin eğitim sistemi çöktü. Bu enkazı çağdaş eğitim sistemi ile ayağa kaldırmamız gerekiyor. Öğretmen açığı kadar öğretmen alacağız ve yeni kadrolar yaratacağız” şeklinde konuştu.
CHP iktidarında Köy Enstitülerinin model olacağını belirten Havutça, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Baş Öğretmen Atatürk`ün halkçılık ilkesi ile birebir örtüşen, halkın eğitim düzeyini yükselterek yine halkın politik, ekonomik ve kültürel yaşama aktif olarak katılmasını sağlayan ve aynı zamanda kendi hakları konusunda bilinçlendiren köy enstitüleri projesi bugün de uygulanabilirliğe sahiptir. Bu eğitim modeli Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir başarıya imza atan bir modeldir. Köy Enstitüleri, savaştan çıkmış, viraneye dönmüş, yanmış, yakılmış Anadolu ile yoksullukla, cehaletle boğuşan Anadolu insanını uyandırma, ayağa kaldırma, uygar bir Türkiye yaratma projesiydi. Bugün de öyle. CHP iktidarında Köy Enstitülerinin felsefesi, heyecan ve ruhunu okullarımızda yaşatmak, tüm yurtta cumhuriyetin, aydınlanmanın ateşini yeniden yakmak, ülkemizin geleceğine umut ve ışık olacaktır.”



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli