Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Havutçadan, Düker olayına bakış

Havutçadan, Düker olayına bakış

AKP, sağlığa ticari rant olarak bakıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Düker`in görevinden alınarak, yerine Balıkesir`den bir atama yapılmasını eleştirdi.
Düker`in, başarılı bir başhekim olmasının yanı sıra insani ilişkileri çok güçlü, güler yüzlü bir kişiliğe sahip bulunduğunun altını çizen Havutça, şunları söyledi:
"Düker, siyaset, ırk, cinsiyet ayırımı yapmaksızın, sağlık konusunda her vatandaşa aynı hizmeti götürmek amacıyla çırpınan bir kişiliğe sahipti. Bölgemizdeki vatandaşlar tarafından da çok seviliyordu. Ancak AKP iktidarı, sağlığı bir ticari ranta, bir ticarethaneye dönüştürme anlayışı içinde hareket ediyor. Yalçın Düker`in, görevinden alınmasını, Bandırma adına önemli bir kayıp olarak görüyorum."
Edincik ve Sarıköy`e yazık oluyor
AKP iktidarının, Büyükşehir Yasa Tasarısı`nı Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne getirerek, bu tasarıyı bir an önce yasalaştırmak istediğine de dikkati çeken Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
"Yasa tasarısının ruhuna karşıyız. Ancak, bu tasarıda ayrıca şu önemli noktanın altını çizmek istiyoruz. Eğer bu tasarı yasalaşırsa, beldeler, bağlı bulundukları ilçelerin mahallesi konumuna düşecektir. Böylece bölgemizde, Bandırma`ya bağlı Edincik ve Gönen`e bağlı Sarıköy beldelerinin tarihi kimlikleri de yok olacaktır. Edincik`in, Persler`e dek uzanan 4 bin yıllık,  Sarıköy`ün ise Selçuklular`a dek dayanan çok eski tarihi geçmişi bulunmaktadır. Bu tarihsel kimlikleri yok etmeye kimsenin hakkı yoktur. Dilerim, bu yanlıştan dönülür" 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı