Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça´dan önemli girişim

Havutça´dan önemli girişim

Bandırma-Ankara uçak seferleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili avukat Namık Havutça, Eskişehir´den Bursa´ya gelen hızlı trenin Bandırma´ya da gelmesi için girişimlerde bulunduğunu açıkladı.
Ayrıca, Bandırma ile Ankara arasında uçak seferleri düzenlenmesi konusunu da gündemine alarak bu konuda da girişimlerini sürdürdüğünü vurgulayan Havutça, şunları söyledi: 

?Bandırma, İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi´ne(İDO) ait deniz araçlarıyla artık Bandırma´ya çok yakın. Ancak Bandırma-Ankara arası yolculuk, kara yoluyla altı saat sürüyor. Üstelik, başta Bandırma olmak üzere komşu ilçeleri Erdek, Gönen ve Manyas´ta yaşayanların, Ankara´da her zaman işleri oluyor. Bu nedenle Bandırma´dan, Ankara´ya, haftada 4-5 kez karşılıklı yapılacak uçak seferlerinin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu seferlerin, Bandırma 6. Ana Jet Üssü´nden yapılması için Ulaştırma Bakanlığı ve THY yetkilileriyle temaslarımı sürdürüyorum.?
Havutça, Bandırma´nın, Yunanistan´ın Kavala kenti ile kardeş olması gerektiğine de işaret ederken, ?Bunu gerçekleştirirsek, Avrupa Birliği ülkeleri ile ilişkilerimize de olumlu katkı sağlar? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Havutça önemli girişim
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli