Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça´dan Mirza´ya ziyaret

Havutça´dan Mirza´ya ziyaret

Eski milletvekili Namık Havutça: ?Kılıçdaroğlu´na, Erdek´te Hüseyin Sarı´yı aday göstermezseniz kazanamazsınız dedim?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) eski Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı ziyaret etti. Havutça ile Mirza, bir süre sohbet ettiler.
Havutça, hiçbir olumsuzluk bulunmamasına karşın Edremit´te Kamil Saka, Bandırma´da ise Dursun Mirza´nın aday gösterilmemesini üzüntü ve şaşkınlıkla karşıladığını belirtti. Saka ve Mirza´nın halkta karşılıkları bulunan iki belediye başkanı olduğuna dikkati çeken Havutça, şöyle konuştu:
?CHP Genel Merkezi´ni, belediye başkan adaylarının belirlenmesi sırasında hiçbir objektif kritere uymuyor. Durumu, vicdani sorumluluğum gereğince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na anlattım. Seçime mutlaka Bandırma´da Dursun Mirza, Edremit´te Kamil Saka, Erdek´te Hüseyin Sarı ile katılmaları gerektiğine dikkati çektim. Her üç başkanın da halkta karşılıkları bulunduğunu vurguladım. Genel başkanımıza ayrıca, ?Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, size muhalif gözükse de seçime ondan başka bir adayla girmeniz durumunda, Erdek´te kesinlikle seçimi kazanamazsınız´ dedim. Sarı, aday gösterildi ama Mirza ve Saka gösterilmedi. Genel başkanımız, herhalde kendisine muhalif olmamız nedeniyle düşüncemizi dikkate almadı.? 

CHP Genel Merkezi´nin meşruiyet ve adalet mücadelesi verdiğini öne sürdüğü halde parti içinde buna uymadığını, adaletsiz uygulamalar içine girdiğini belirten Havutça, ?Hem Mirza, hem de Saka, başkanlık görevlerine önce parti içinde önseçim yapılarak gelmişlerdi. Ancak şimdi önseçim yapılmadan, başka isimler atanarak görevlerinden ayrılıyorlar. Bunun adalet neresinde?? dedi.
MİRZA´DAN DEĞERLENDİRME
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da açıklamasında, şunları söyledi:
?Geçtiğimiz günlerde görüştüğüm AKP Balıkesir belediye başkan adayı Yücel Yılmaz bana, ?Partimin yaptırdığı anketlerde CHP adayı olarak Bandırma´da sen, Edremit´te ise Kamil Saka, açık ara önde çıkıyorlardı. Biz de kendimizi buna göre hazırlıyorduk. Partinizin Bandırma ve Erdek´te yeni aday belirlemesine biz de şaşırdık ve rahatladık´ dedi. Bize haksızlık yapıldı. Ben ve Kamil Saka, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu´ndan da, genel başkan yardımcısı Seyit Torun´dan da daha fazla CHP´liyiz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Havutça Mirza ziyaret
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli