Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Havutça´dan, gazeteci Balıkçı´ya destek

Havutça´dan, gazeteci Balıkçı´ya destek

?Kamen´i bırakıp yüzümüzü Kavala´ya dönelim?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı´nın, ?Ah Kamen, vah Kamen!? başlıklı yazısına aynen katıldığını belirtti.
Gazeteci Balıkçı´yı, Ankara´dan telefonla arayan Havutça, şunları söyledi:
?Yazınıza aynen katılıyorum. Almanya kenti Kamen ile yıllardır ilişkilerimiz turistik amaçlı gezi dışına çıkamadı. Sizin de belirttiğiniz gibi, Bandırma olarak artık yüzümüzü mübadeleye dönük tarihi bağlarımız bulunan Yunanistan´ın Kavala kentine dönerek, bu kent ile kardeşlik ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Hatta yine güçlü tarihi bağlarımız olan Bulgaristan´ın ?Eski Cuma? kenti ile de kardeşlik ilişkileri kurmalıyız. Bize, Kamen´den hiçbir yarar gelmeyeceğini aradan geçen yıllar ortaya koydu.?
Milletvekili Havutça, buna paralel olarak, önümüzdeki Ekim ayında, Kavala´da gerçekleşecek festivale Bandırma´dan da kalabalık bir toplulukla gidilerek destek verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
GRUP BAŞKAN VEKİLLİĞİNE ADAY
Havutça, kasım ayında yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Başkan Vekilliği seçiminde de aday olmaya hazırlanıyor.
Milletvekili Havutça, ?Birçok arkadaşım, aday olmamı istedi. Ben de bu önemli göreve adaylığı düşünüyorum? dedi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false