Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Havutça´dan AKP´li ve MHP´li vekillere uyarı

Havutça´dan AKP´li ve MHP´li vekillere uyarı

?Ülkeyi uçuruma sürüklemeye hakkınız yok, tarih sizi yargılayacak?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, yeni Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak AKP´li ve MHP´li vekilleri uyarırken, ?Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde(TBMM) bulunan milletvekillerinin, Türkiye´nin rejimini değiştirecek bu Anayasa değişikliğini yapma yetkisi yoktur. Bu yapılanlar Anayasa suçudur? dedi.
Mevcut Anayasa´yı yok kabul ederek bu değişikliklerin yapılamayacağına dikkat çeken Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
?İktidar, muhalefet tüm milletvekillerinin, cumhurbaşkanının, başbakanın ve bakanların meşruiyetinin kaynağı bugünkü Anayasa´dır. Şu anki parlamentoda, Anayasa´yı değiştirecek bir yetki yok. Yapılmak istenen düzenlemenin, Anayasayı ihlal suçu oluşturduğu apaçık ortadadır. Tarih, sizi yargılayacaktır. Ülkeyi gererek zorla dayatılan bu rejim değişikliğinin sorumluları, 80 milyonluk Türkiye´yi tek adama teslim etmenin plânlarını yapmaktadırlar. Buradan AKP´li ve MHP´li vekilleri bir kez daha uyarıyorum. Ülkeyi uçuruma sürüklemeye hakkınız yok. Bunun vebalini ve sorumluluğunu kaldıramazsınız.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Havutça vekillere uyarı
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı