Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça ve Gümüş Bandırmada

Havutça ve Gümüş Bandırmada

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş ile Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, parti binasında ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında Bandırma ve yöresi ve ülke sorunları ile ilgili düşüncelerini açıkladılar.

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş ile Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, parti binasında ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında Bandırma ve yöresi ve ülke sorunları ile ilgili düşüncelerini açıkladılar.
CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atalay`ın açış konuşmasının ardından söz verilen Belediye Başkanı Sedat Pekel, kutlanacak 17 Eylül Bandırma`nın düşman işgalinden kurtuluş bayramının coşkulu geçmesi için her çeşit çalışmanın yapıldığını, aynı akşam Cumhuriyet alanında düzenlenecek gençlik şölenine katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu da ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını açıkladı. CHP`de, yerel seçimler için yaşanan aday adayı sürecine de dikkati çeken Pekel, "Tüm aday adaylarının nasıl hareket edecekleri partimizin tüzüğünde belli. Bu nedenle tüm aday adayları bu anlayış ve sorumluluk duygusu içinde davranmalıdırlar. Bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirip, belediye başkan adayımızın da belli olmasının ardından onun çevresinde kenetlenerek, Bandırma`da partimize yeni bir yerel seçim zaferi kazandırmalıyız" dedi.
HALUK AHMET GÜMÜŞ`TEN SURİYE DEĞERLENDİRMESİ
Ardından söz verilen Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, AKP Hükümeti`nin Suriye politikasını eleştirdi. Müslüman bir ülke olan Suriye`de mezhep savaşları yaşandığına işaret eden Gümüş, şu değerlendirmede bulundu:
"Suriye`de, emperyalist ülkeler, önümüzdeki 10 yılın hazırlığını yapıyor. Tüm dünyada, çok kutuplu bir düzenin hazırlıkları yapılıyor. Batı, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu`yu da dizayn etmeye çalışıyor. Artık ömrünü dolduran AKP Hükümeti de, ömrünü biraz daha uzatabilmek adına Suriye`de, `kraldan daha çok kralcı` rolüne soyunuyor. Ama AKP Hükümetinin savaş kışkırtıcılığı ve savaş istemesiyle halkımız, savaştan yana olmaz. Hele hele Müslüman`ın Müslüman`a kıymasına kimse olur vermez."
 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığının konuşulduğu vurgulanarak, bu konuda ne düşündüğünün sorulması üzerine Gümüş, şu yanıtı verdi:
"Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partimizin, üç milletvekilinin dışındaki adayının kim olacağı konusunda anket yapılmalı. Bu ankette ağırlıklı olarak öne çıkacak kişi, partimizin adayı olmalı. Ancak buna rağmen parti genel merkezimiz, beni veya bir diğer milletvekili arkadaşımızı aday gösterirse, reddetmemiz mümkün değildir."
NAMIK HAVUTÇA: "AKP İKTİDARI 10 YILDIR BANDIRMA VE BALIKESİR`E KÖR OLDU"
Balıkesir`in diğer milletvekili Namık Havutça da konuşmasında, AKP iktidarını ağır bir dille eleştirdi. Önce Bandırma`nın çözüm bekleyen sorunları konusunda düşüncelerini açıklayan Havutça, şunları söyledi:
"2009 yılında Bakanlar Kurulu`ndan, Bandırma`ya Denizcilik Fakültesi kurulması kararı çıktı. Fakültenin binası var, öğretim üyeleri var, açılmasını kim engelliyor? Belediyeye müfettiş gönderterek suç yaratmaya çalışan AKP`li milletvekilimiz bu konuda neden girişimlerde bulunmuyor? 20 bin dönümlük Merinos Çiftliği(Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü) yıllardır zarar ediyor. Bu arazinin tümü, geleceğin Bandırma Üniversitesi için tahsis edilmelidir. Bandırma`da 5 bin dolayında yüksek okul öğrencisi bulunuyor. Buna karşılık kızlar için yalnız 408, erkekler için ise 192 kişilik yurt var. Yani ancak % 10`luk bir öğrenci dilimi yurtta kalabiliyor. Şimdi, Kredi Yurtlar Kurumu, 500 kişilik bir yurt yapacakmış. O bile yapılsa çok yetersiz kalır. Bandırma`da halen İŞKUR`a kayıtlı 8 bin işsiz bulunuyor. Bu kuruma kayıt yaptırmayanları da sayacak olursak, Bandırma`da 15 bin işsiz bulunduğunu söyleyebiliriz. AKP iktidarı, 10 yıldır Bandırma ve Balıkesir`e bakarken kör oldu. Bandırma ekonomisi sürekli kan kaybediyor. Balıkesir`de, 2005-2013 yılları arasında 56 bin işyeri kapanırken, 36 bin işyeri açıldı. Balıkesir ilinde, gelirler vergisinde birinci ve üçüncü sıralarda Bandırmalı işadamları bulunurken, Bandırma, devletten yeterince pay alamıyor."
Yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle öğretmenlere ve öğrencilere başarılar dileyen Havutça, "Dünyanın en meşakkatli mesleği, insan yetiştirmeye çalışan öğretmenliktir. Ancak bugün ülkemizde öğrenciler, geleceklerinden kaygılı, öğretmenler, kaygılı ve yoksul, veliler ise ekonomik açıdan çok zordadır. Hükümetin uygulamaya soktuğu 4+4+4, ülkemiz eğitim-öğretimini kaosa sokmuştur" diye konuştu.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da, CHP Genel Merkezi tarafından 10 günlük bir süre için görevlendirildiğini de vurgulayan Havutça, "Bu gezi sırasında bu bölgelerde yaşayanlara, partimizin barış sürecine bakış açısını anlattık. Bu konuda daha önce TBMM Başkanlığı`na partimiz tarafından verilen 21 kanun teklifi bulunduğuna dikkati çektik. Biz, bu sorunun tüm Türkiye genelinde daha çok özgürlük ve daha çok demokrasi ile çözüleceğine inanıyoruz. AKP`nin, altı aydan beri, bu süreç içinde ne yaptığını soruyoruz"değerlendirmesinde bulundu. Havutça, Suriye`nin de sorunlarını kendi iradesiyle çözmesi gerektiğine işaret ederken, "Türkiye`nin, Suriye ve İran`a ayar vermeye çalışma gibi bir görevi olamaz. Biz, niye Suriye ile savaşa girelim? İktidara gelirken `komşularımızla sıfır sorun` diyenlerin, bugün kapısını çalacakları komşumuz kalmamıştır. Bu kadar rezil, çapsız, öngörüsüz ve Türk halkına ihanet eden bir dış politika olamaz" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli