Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Havutça, Türkiyenin seçimi bu işte

Havutça, Türkiyenin seçimi bu işte

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMMnin çalışmalarına ara verdiği hafta sonunda seçim bölgesi Balıkesirin Ayvalık ve Edremit köylerini gezdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM`nin çalışmalarına ara verdiği hafta sonunda seçim bölgesi Balıkesir`in Ayvalık ve Edremit köylerini gezdi. 
Havutça, Ekmeleddin İhsanoğlu`nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanması ile ilgili görüşlerini anlattığı ziyaretlerinde, "CHP Genel Başkanlığı en büyük riskini alarak Türkiye`de diktatörlüğe giden sürecin önünü kesmek istiyor. Bize düşen görev, `geldikleri gibi giderler` diyerek Türkiye`nin zor koşullarında nasıl çağdaş Türkiye`nin temellerini attıysak yine o görevle karşı karşıyayız" diye konuştu.
Havutça Ayvalık, Edremit, Doyran Köyü, Hacı Arslan Köyü ile CHP Gençlik Kollarının etkinliği olan gençlik kapmpını ziyaret etti. Havutça, ziyaretlerinde kendisine yöneltilen cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkındaki görüşlerini ve CHP olarak yapacakları çalışmaları anlattı. Havutça şunları söyledi:
"İyi bir partili CHP Genel Başkanı, CHP yetkili kurulları önüne koyduğu adayı asla tartışmaz. Bunu şöyle düşünün; bir cephedeyiz ve başkomutan karşı cepheye mermi sıktı. Artık o cephenin başkomutanını tartışmayız biz. O savaşı kazanıncaya kadar o başkomutanın arkasında sonuna kadar savaşacağız. "
"CHP, DIKTATÖRLÜĞÜN ÖNÜNÜ KESMEK IÇIN RISK ALDI"
Havutça açıklamasını şöyle sürdürdü; "CHP`nin Atatürkçülüğünü tartışmak kimsenin hakkı da değildir haddi de değildir. CHP`nin Genel Başkanı Atatürk`ün koltuğunda oturuyor. Atatürk`ün değerlerini son nefesimize kadar koruruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 
Şu anda mevzu bahis olan, Cumhuriyet, parlamenter sistem, laiklik ve ulusal bütünlük. 
Bütün bunları mı tartışacağız yoksa başkanlık sistemine giden diktatörlük rejimini mi tartışacağız? Türkiye`nin seçimi bu işte. O nedenle CHP Genel Başkanlığı en büyük riskini alarak Türkiye`de diktatörlüğe giden sürecin önünü kesmek istiyor. Bize düşen görev `geldikleri gibi giderler` diyerek Türkiye`nin zor koşullarında nasıl Türkiye`ye, çağdaş Türkiye`nin temellerini attıysak yine o görevle karşı karşıyayız. Her CHP`liye düşen görev CHP Genel Başkanlığının kararının arkasında durmak olmalıdır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı