Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Havutça: Şeker Piliçin içinde bulunduğu dar boğazın Yunanistanla ne ilgisi var?

Havutça: Şeker Piliçin içinde bulunduğu dar boğazın Yunanistanla ne ilgisi var?

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP Bandırma İlçe Başkanlığının açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP Bandırma İlçe Başkanlığı`nın açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirdi. 
Havutça, "AKP, Balıkesir topraklarında olup bitenlerden bihaber olma suçluluğundan, kağıt üzerine satır satır karaladığı yazılarla kendini `AK`layamaz!" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP Bandırma İlçe Başkanlığı`nın yazılı olarak yaptığı açıklama ile Bandırma kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirterek, açıklamayı talihsizce yapılmış bir açıklama olarak değerlendirdi.
Havutça`nın cevabı şöyle sürdü:
"AKP Bandırma İlçe Başkanlığı yazılı olarak yaptığı talihsiz açıklama ile Bandırma kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir. Başkanlık imzalı açıklama ile AKP, dayanağı olmayan ifadelerle Bandırma`nın ve Türkiye`nin uluslararası markası olan 16 bini aşkın kişinin ekmek kapısı Şeker Piliç`in içinde bulunduğu ekonomik darboğazın sorumlusunu talihsiz bir şekilde Yunanistan topraklarında aramaktadır. Oysa, Şeker Piliç`in 2012`deki 24 milyon lira KDV alacağını vermeyen Yunanistan Maliye Bakanlığı değil, 10 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin Maliye Bakanlığı`dır. Tarım ve hayvancılığın merkezi Balıkesir, beyaz et sektörünün kalbi de Bandırma`dır. Burada yaşanacak bir kriz tüm Türkiye`yi derinden etkiler. Eğer AKP, Balıkesir`in ve Bandırma`nın bu gerçekliğinin bilincinde politikalar üretiyorsa neden beyaz et sektöründe adım adım yaklaşılan kriz için önlemler almadı? Türkiye`nin en önemli tarım ve hayvancılık merkezi Gönen`de besiciler, süt üreticileri yaklaşan krizi haykırıyorlar. Çeltik üreticileri girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle üretimlerini sürdüremiyorlar. Bu nedenledir ki; AKP, Balıkesir topraklarında olup bitenlerden bihaber olma suçluluğundan, kağıt üzerine satır satır karaladığı yazılarla kendini `AK`layamaz!"
Bandırma`da Küçük Sanayi Sitesindeki 900 esnafın da Şeker Piliç`in krize girmesinden sonra krize girdiğini dile getiren Havutça, "AKP İlçe Başkanlığı`nın bundan haberi var mı? Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in Şeker Piliç`in 24 milyon lira KDV alacağının ödenmesi için talimat verdiğinden AKP İlçe Başkanlığı`nın haberi var mı? AKP İlçe Başkanlığı hiç kimseyi bihaber olmakla itham etmeden önce bu gelişmelerden haberdar olsaydı bu talihsiz açıklamayı yapmaz, Bandırma için, Balıkesir için siyaset üstü yaptığımız çalışmaları karalama gayreti içinde olmazdı. AKP İlçe Başkanlığı fikir istiyor, proje istiyor. AKP`nin bu talebi, gerçekleri görmezden gelme üslubuyla, başını kuma sokma üslubuyla birebir örtüşmektedir. Sadece beyaz et sektörü için belirtmem gerekirse, Aralık 2011 yılında sektörde adım adım yaklaşan krizi TBMM gündemine taşıdım. Fikir ise fikir! Neden AKP hükümeti sektördeki bu tehlikeyi görmezden geldi? "Hükümet borçlarını firmalara ödesin" dedim. Şimdi ne oldu? AKP`li Maliye Bakanı "iflasını açıklayan firmaya KDV alacakları ödensin" talimatı verdi. Devlet böyle yönetilmez. Projelerimizi, fikirlerimizi görmezden geleceksin, sonra proje ve fikir isteyeceksin" diyerek sözlerini tamamladı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı