Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Havutça, PTTnin kullanılmasına tepkili

Havutça, PTTnin  kullanılmasına tepkili

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKPnin eli vatandaşın cebinde, PTTnin kasasında, devletin hazinesinde dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "AKP`nin eli vatandaşın cebinde, PTT`nin kasasında, devletin hazinesinde" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma İlçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi`nin propaganda broşürlerinin PTT aracılığıyla vatandaşlara 20 kuruşa ulaştırılmasına tepki gösterdi.
AKP`nin seçim propagandası için Hazine`nin PTT aracılığıyla zarara uğratıldığını belirten Havutça, "Oysa ki tweet bedava. Propagandanı tweet atarak yapsana! AKP`nin eli vatandaşın cebindedir. PTT`nin kasasındadır, devletin hazinesindedir" diye konuştu.
Havutça, Twitter`ın kapatılmasına tepki gösterdi
Havutça, AKP hükümetinin yolun sonuna geldiğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan ne yaparsan yap! İster Twetter`ı kaldır, ister Facebook`u yasakla, ister Youtube sansürle! Yolun sonu görünüyor, yolun sonu Yüce Divan. Bre hırsızlar, bre zorbalar" diye konuştu. Havutça, tepkisini tweet atarak ve facebook`ta kişisel paylaşımda bulunarak gösterdi.
Havutça, Bandırma`da AKP`nin propaganda broşürleri PTT aracılığıyla vatandaşlara 20 kuruşa ulaştırılmasını Meclis gündemine taşıyarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan`ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Havutça, önergesinde PTT`nin sermayesinin tamamının Hazineye ait olduğunu anımsatarak, "Adalet ve Kalkınma Partisi`nin her bir propaganda zarfı için 90 kuruşu Hazine tarafından karşılanmış ise bu talimat kim ya da kimler tarafından hangi mevzuata göre verilmiştir?" diye sordu.
Havutça, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Adalet ve Kalkınma Partisi`nin seçim propaganda broşürlerinin yer aldığı her bir kapalı zarflı gönderilerden PTT ne kadar almıştır? Kaç AKP propaganda broşürü PTT aracılığıyla gönderilmiştir? PTT tarifesine göre kapalı zarf ile vatandaş mektubunu 1 lira 10 kuruşa gönderirken, Adalet ve Kalkınma Partisi propaganda broşürünü PTT Balıkesir Şube Müdürlüğü`nden 20 kuruşa nasıl gönderebilmiştir? Aradaki 90 kuruşluk fark kim ya da kimler tarafından karşılanmıştır? Her bir kapalı zarf için 90 kuruşluk fark PTT`nin dolayısıyla Hazine`den mi karşılanmıştır? Adalet ve Kalkınma Partisi`nin her bir propaganda zarfı için 90 kuruşu Hazine tarafından karşılanmış ise bu talimat kim ya da kimler tarafından hangi mevzuata göre verilmiştir? Balıkesir`in Bandırma ilçesinde, kapalı zarfla 1 lira 10 kuruş yerine 20 kuruş karşılığı PTT tarafından dağıtılan Adalet ve Kalkınma Partisi`nin propaganda broşürleri başka il ve ilçelerimizde de dağıtılmakta mıdır? Devlet hazinesinin İktidar partisinin propagandası için kullanılmasına karşı PTT`deki pay sahipliğine dayanan oy, yönetim, temsil, denetim gibi hak ve yetkilerinizi Bakanlık olarak nasıl kullanacaksınız?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli