Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Havutça, Milli Eğitim Komisyonuna girdi

Havutça, Milli Eğitim Komisyonuna girdi

1 Ekim 2013 Salı günü başlayan TBMM 4üncü Yasama Yılı çalışmaları öncesinde CHP İhtisas Komisyonu Üyeleri belirlendi.

1 Ekim 2013 Salı günü başlayan TBMM 4`üncü Yasama Yılı çalışmaları öncesinde CHP İhtisas Komisyonu Üyeleri belirlendi. 
24. Dönem 1, 2, 3`üncü yasama yıllarında İçişleri Komisyonu Üyesi olarak görev yapan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 24. Dönem milletvekilliği görev süresinin geri kalanında Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliği yapacak. 
TBMM İçtüzük gereği komisyonlar için bir yasama döneminde iki seçim yapılıyor ve ilk devre seçilen milletvekillerinin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenlerin görev süresi üç yıl olarak belirleniyor. 
Havutça, İçişleri Komisyonu`nda görev yaptığı süre içerisinde 21 Kanun tasarı ve teklifi görüşüldü. CHP`nin gerekçelerini göstererek muhalefet ettiği ve Balıkesir`i yakından ilgilendiren en önemli kanun teklifleri arasında bulunan kamuoyunda Büyükşehir Yasası olarak bilinen "13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" de yer alıyor. İçişleri Komisyonu`nda görüşülen ve kanunlaşan bazı kanun tasarı ve teklifleri şunlar: "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 2/B Barışı Kanunu Teklifi (Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Alanların İdaresi, Değerlendirilmesi ve Tasarrufu Hakkında Kanun Teklifi), Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı, Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı