Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça, hastane ölümlerini meclise getirdi

Havutça, hastane ölümlerini meclise getirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP Hükümetinin Kanun Hükmünde Kararnameyle Sağlık Bakanlığının yapılanmasının değişmesinden sonra Balıkesir ve ilçelerinde ortaya atılan ihmal iddialarını mercek altına aldı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP Hükümeti`nin Kanun Hükmünde Kararnameyle Sağlık Bakanlığı`nın yapılanmasının değişmesinden sonra Balıkesir ve ilçelerinde ortaya atılan ihmal iddialarını mercek altına aldı. Havutça, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği 2 Kasım 2011 tarihten sonra Balıkesir ili sınırlarında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda meydana gelen ihmal şikayetlerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`na sordu. 
Bakan`a "Balıkesir ilindeki Bakanlığınıza bağlı hastane, sağlık kurum ve kuruluşları hakkında kaç ihmal şikayetinde bulunulmuş, kaçı soruşturma-araştırmaya uygun görülmüş, kaçı hangi şekilde sonuçlanmıştır?" sorularını soran Havutça, son aylarda Bandırma Devlet Hastanesi`ndeki olayları da Meclis gündemine taşıdı.
Havutça`nın, önergesinde yer alan görüş ve soruları şöyle:
"14 Ağustos 2013 tarihinde Balıkesir`in Bandırma İlçesi`nde boğazından rahatsızlanan 19 yaşındaki Fatma Keskin, Bursa Uludağ Üniversitesine sevk edildiği sırada yolda hayatını kaybetti. 5 Kasım 2013 tarihinde Bandırma Devlet Hastanesinde doğum yapan üç çocuk annesi Canan Kızmaz doğum sonrasında aşırı kan kaybı nedeniyle Balıkesir`e sevk edildiği sırada hayatını kaybetti. Fatma Keskin`in babası İbrahim Keskin "acil serviste bizimle yeterince ilgilenmediler. Muayene edip gönderdiler. Kızım iyileşeceğine daha da kötü oldu..." iddialarında bulunmuş, Canan Kızmaz`ın annesi Cemile Kaya da "Kızım doğum yaptıktan sonra kan kaybetmeye devam etti. Doktoru O.A. aranmasına rağmen hastaneye gelmedi. 3 saat kanaması oldu. Daha sonra doktor geldi ve Balıkesir`e sevk etti." iddia etmiştir.
Bu bilgiler ışığında; Bandırma Devlet Hastanesi yetkilileri Fatma Keskin`in ölümünde ihmal olmadığını açıklasalar da baba İbrahim Keskin`in kızının ölümü ile ilgili iddiaları araştırıp soruşturulmuş mudur? Soruşturma hangi kararla sonuçlandırılmıştır? Canan Kızmaz`ın annesi Cemile Kaya`nın iddiaları ile ilgili soruşturma hangi aşamadadır? Her iki olayda da Bandırma Devlet Hastanesi yönetiminin ihmali bulunup bulunmadığı araştırılmış mıdır? Araştırılmadıysa neden? Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği 2 Kasım 2011 tarihinden bu yana Balıkesir ilindeki Bakanlığınıza bağlı hastane, sağlık kurum ve kuruluşları hakkında kaç ihmal şikayetinde bulunulmuş, kaçı soruşturma-araştırmaya uygun görülmüş, kaçı hangi şekilde sonuçlanmıştır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli