Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Havutça, halkı tek yürek tek millet olmaya çağırdı

Havutça, halkı tek yürek tek millet olmaya çağırdı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi yaptığı yazılı açıklamada, İleri Demokrasi adı altında Türkiye Cumhuriyetine yapılan saldırılara karşı halkı tek yürek, tek millet olmaya çağırdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi yaptığı yazılı açıklamada, "İleri Demokrasi" adı altında Türkiye Cumhuriyeti`ne yapılan saldırılara karşı halkı tek yürek, tek millet olmaya çağırdı.
Havutça, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin 90`ıncı yıldönümünü, kıvançla kutladığımız bugün ülkenin her köşesinde, ortak bir coşku ve heyecan yaşıyoruz. Yaşadığımız bu coşkunun nedeni, bir ulusun bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği büyük bir mücadelenin sonucunda elde ettiği en önemli kazanım olan Cumhuriyettir. Türk Ulusu için Cumhuriyet, Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk`ün gerçekleştirdiği en büyük devrimdir. Türkiye Cumhuriyeti, değerleri ve kazanımları, kurulduğu günden bu yana değer ve kazanımlardan rahatsız olan kesimler tarafından sürekli olarak saldırıya uğramış ve uğramaya devam etmektedir. Ki büyük bir öngörüye sahip Yüce Atatürk, "Ey yükselen yeni nesil! Cumhuriyet`i biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz" sözleri ile başta gençler olmak üzere bugüne ve Türk Ulusu`nun geleceğine seslenmiş; Cumhuriyet`i saldırılara karşı korumakla görevlendirmiştir. Kamu alanında kılık kıyafet, ulusal bayramları kutlama, başta eğitim-öğretim olmak üzere her alanda yapılan mevzuat değişiklikleri gibi uygulamalarla, Türkiye Cumhuriyeti`nin kazanım ve değerlerine, AKP`nin "ileri demokrasi" adı altında saldırdığını görüyor, halkımızı bu saldırılara karşı tek yürek, tek millet olarak kenetlenmeye çağırıyoruz. Bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Ulu Önder Atatürk`ü, O`nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli