Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HAVUTÇA, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

HAVUTÇA, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin Bandırma ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin Bandırma ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı. 2014 yılında yapılacak yerel seçimde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliklerine yapılacak aday adaylıkları, ülkemizin genel durumu ve genel merkezin, seçim ortamına girilirken gerçekleştirdiği çalışmalar konularında düşüncelerini açıkladıktan sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Havutça, şunları söyledi:
"2009 yılındaki yerel seçimlerde, AKP`nin en güçlü olduğu dönemde sosyal demokrasinin bayrağını Bandırma Belediyesi`ne diktik. Yerel yönetimimiz, bugüne dek çok önemli çalışmalar gerçekleştirerek, başarılı oldu. AKP iktidarının, CHP`li belediyelere büyük baskısına, İçişleri Bakanlığı`nın, hesaplarını didik didik incelediği dönemde bile ne Bandırma Belediyesi, ne de diğer CHP`li belediyelerde zerre kadar bir yolsuzluğa, ranta ulaşılamadı. Çünkü CHP`li belediyeler, belediyelerini rant için değil, halk için yönetiyorlar. Genel merkezimizin, nüfusu 100 bini aşan yerleşim yerlerinde, 2014 yerel seçimlerindeki aday adaylarını belirlerken uygulayacağı kamuoyu anketi ve parti üyeleri bazında temayül yoklaması kararı aynen Bandırma için de geçerli olacak. Bandırma Belediye Başkan aday adaylığı için çok sayıda aday çıkmasını, sosyal demokrat kadrolarının güçlülüğünün getirdiği bir renk olarak görüyorum. Bu durum, aynı zamanda demokrasinin olgunluğu ve hizmet yarışı anlamlarına da gelir düşüncesindeyim. Ancak şunu çok iyi biliyorum ki, partimizin belediye başkan adayı resmen açıklandıktan sonra partimizin ilkeleri doğrultusunda herkes birleşerek, gönül birliği içinde bu adayın başarısı için elinden geleni yapar. Seçilen belediye başkanı ise artık bir gemi kaptanıdır. Rotasını CHP Genel Merkezi ve parti ilçe örgütü belirler."
Milletvekili Havutça, 2014 yılındaki yerel seçimde Bandırma`nın yanı sıra Erdek, Gönen, Manyas ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seçimlerini de kazanmak istediklerine dikkati çekerken, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seçimi ile ilgili anketler, AKP ile denk bir şekilde mücadele ettiğimizi ortaya koyuyor. Tarihinde ilk kez CHP, Balıkesir`deki seçimi kazanabilecek durumda gözüküyor" diye konuştu.
AKP iktidarının ve Başbakanın, "ileri demokrasi" aldatmacası içinde Türkiye`yi açık bir dikta yönetimine götürdüğünü öne süren Havutça, bu gidişe karşı tüm demokrat, liberal ve Cumhuriyetçi çevreleri, CHP ile buluşmaya çağırdı. Havutça, iktidara, "Komşularıyla sıfır sorun" diyerek gelen AKP iktidarının, başta Suriye politikası olmak üzere yanlış dış politikalarıyla tüm dünyada yalnızlaştığını, Kıbrıs sorununu, içinden çıkılamayacak duruma getirip, kaosa sürüklediğini, kendince "dünyaya ayar" çekmeye çalışan Başbakan`ın, tarihimizde ilk kez Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından kınandığını vurgularken, "Gezi Parkı olaylarında yaşamlarını yitirenler için bir başsağlığı mesajını bile çok gören bir Başbakan, bu ülkeye daha önce hiç gelmemişti" diye konuştu. 
Avrupa Birliği ülkeleri arasında cezaevlerinde en çok tutuklu gazeteci bulunan ülkenin Türkiye olduğunun da altını çizen Havutça, CHP olarak, seçim barajının yüzde 3`e düşürülmesi, Siyasi Partiler Yasası`nın değişmesi ve buna bağlı şekilde önseçim ve tercihli sitem uygulanması, Özel Yetkili Mahkemeler`in ortadan kaldırılması konularında TBMM Başkanlığı`na yasa teklifleri verdiklerini de sözlerine ekledi.                Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli