Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Havutça, dağıtılan yardımları kıyasladı

Havutça, dağıtılan yardımları kıyasladı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 14 milyar 732 milyon liralık 2013 yılı bütçesinin tümümün Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiyedeki yoksul vatandaşlara dağıtılması durumunda bu rakamın

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın 14 milyar 732 milyon liralık 2013 yılı bütçesinin tümümün Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye`deki yoksul vatandaşlara dağıtılması durumunda bu rakamın Suriyeli mülteci kamplarına yapılan yardımın çok altında kaldığını söyledi. 
Havutça, Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı`na verdiği soru önergesinde, TÜİK verilerine göre Türkiye`de her 100 kişiden 16`sının yoksul olduğunu anlattı.
Havutça, Başbakan`a, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na 2013 yılında aktarılması öngörülen ödenek 14 milyar 732 milyon TL`dir ve Suriyeli mülteci kamplarına yapılan yardım yaklaşık 150 bin kişi için bu ödeneğin 30`da biridir. Diğer yandan fakir ve muhtaç toplum kesimlerine sosyal yardımlar yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yaklaşık 11.000.000 yoksul vatandaşımıza bağlı olduğu bakanlığının tüm bütçesini dağıtsa bile bu bütçenin 1.340`ta biridir. Suriyeli mültecilere yapılan yardım kadar yoksul vatandaşlarımıza yardım yapmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu. 
Havutça, Balıkesir`de selzedelere 8 milyon lira ödenek gönderilmiş olmasının Balıkesir için önemli olmasına karşın Suriyeli mültecilere yapılan yardım kadar Balıkesirli selzedelere yardım yapılmamasının nedenin de yanıtlanmasını istedi.
Havutça`nın soruları şöyle:
1. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na 2013 yılında aktarılması öngörülen ödenek 14 milyar 732 milyon TL`dir ve Suriyeli mülteci kamplarına yapılan yardım yaklaşık 150 bin kişi için bu ödeneğin 30`da biridir. Diğer yandan fakir ve muhtaç toplum kesimlerine sosyal yardımlar yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yaklaşık 11.000.000 yoksul vatandaşımıza bağlı olduğu bakanlığının tüm bütçesini dağıtsa bile bu bütçenin 1.340`ta biridir. Suriyeli mültecilere yapılan yardım kadar yoksul vatandaşlarımıza yardım yapmayı düşünüyor musunuz?
2. Suriyeli mülteci kamplarına yapılan yardım kişi başına yaklaşık 3.300 lira kadardır. Balıkesir`de altyapı ve köy yolu çalışmaları için selzedelere 8 milyon lira ödenek gönderilmiş olması bölgemiz için önemli olsa da neden Suriyeli mültecilere yapılan yardımda kişi başına denk düşen yaklaşık 3.300 lira kadar Balıkesirli selzedelere yapılmamıştır?
3. Suriyeli mülteci kamplarının finansmanı sağlanırken, kampların kurulduğu il, ilçe ve beldelere 2012 yılı için ne kadar yatırım yapılmıştır? 2012 yılı için planlanan yatırım harcamalarının kaçta kaçı gerçekleştirilmiştir? 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli