Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça, CHPli üyelerin AKPye kaydedilmesinin peşine düştü

Havutça, CHPli üyelerin AKPye kaydedilmesinin peşine düştü

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, asrın siyasi skandalı olarak nitelendirdiği CHP üyelerinin sahte evrak ile AKPye üye kaydedilmesini Başbakan Erdoğana verdiği soru önergesi ile yanıtlamasını istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, asrın siyasi skandalı olarak nitelendirdiği CHP üyelerinin sahte evrak ile AKP`ye üye kaydedilmesini Başbakan Erdoğan`a verdiği soru önergesi ile yanıtlamasını istedi. 
Havutça, önergesinde, Siyasi Partiler Kanunu`nun ilgili maddelerini anımsatarak, CHP`lilerin nasıl üye yapıldıklarını, üye aidatlarının kimlerden alındığını ve bu sahtekarlığın sorumlularının hangi AKP`liler olduğunu sordu. 
"Sadece Balıkesir`de 642 Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Adalet ve Kalkınma Partisi`ne skandal olacak bu yöntemle üye kaydedilmiştir. Birçok il, ilçe ve beldelerde il başkanlarımızı, ilçe başkanlarımız, hatta bu sahtecilik yöntemiyle Bandırma Musakça Köyü`nde yaşayan ablam Emine Deniz bile Adalet ve Kalkınma Partisi`ne bilgileri olmadan üye kaydedilmiştir" diyen Havutça, "Partinizin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çelik "Bunu kim yaparsa pahalıya ödetiriz" açıklamasında bulunmuştur. Hem iktidar partisinin genel başkanı olarak hem de Başbakan olarak bu demokrasi skandalı ile ilgili hangi talimatı verdiniz?" diye sordu. 
Havutça`nın önergesi şöyle: "2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu`nun 6`ıncı maddesi `Kimse, aynı zamanda birden fazla siyasi partinin üyesi olamaz, aksi halde üyelik sıfatı bu siyasi partilerin hepsinde birden sona ermiş sayılır. Kimse, bir partinin birden fazla teşkilat birimine üye kaydolamaz, aksi halde son kayıt tarihinden önce yapılmış olan üyelik kayıtları geçersizdir` şeklinde hüküm altına alınmıştır. Aynı kanunun 60`ıncı maddesi ise "…Parti genel merkezinde üye kayıt defterlerinin özetinin nasıl tutulacağı, bütçe ve kesin hesabın nasıl hazırlanıp düzenleneceği parti iç yönetmeliğiyle belirtilir" şeklinde düzenlenmiştir. Sadece bu kanuna göre bile, bir siyasi parti üyesinin diğer bir siyasi partiye bilgisi, rızası, ıslak imzası, gerçek belgeleri olmadan üye kaydedilmesi suçtur. Diğer yandan bu demokrasi açısından değerlendirildiğinde bir skandaldır. Sadece Balıkesir`de 642 Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Adalet ve Kalkınma Partisi`ne skandal olacak bu yöntemle üye kaydedilmiştir. Birçok il, ilçe ve beldelerde il başkanlarımızı, ilçe başkanlarımız, hatta bu sahtecilik yöntemiyle Bandırma Musakça Köyü`nde yaşayan ablam Emine Deniz bile Adalet ve Kalkınma Partisi`ne bilgileri olmadan üye kaydedilmiştir. Buna göre;
1- CHP üyesi iken, AK Partiye ıslak imzaları, kimlik belgeleri ve en önemlisi haberleri dahi olmadan CHP`liler nasıl üye yapılmışlardır?
2- CHP üyelerimiz, üye kayıt defterlerine nasıl kaydedilmişler ve bu işlemler kim tarafından nasıl denetlenmiştir?
3- CHP`li üyelerimiz AK Partiye üye kaydedilirken "üye giriş aidatları" kim tarafından ve nasıl ödenmiştir? Bu aidatlar nasıl belgelendirilmiştir? 
4- Kanunla, başvurusu bulunmayan veya mevcut olmayanları üye gibi gösterip kaydedenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alındığı halde başta Balıkesir`de olmak üzere birçok ilde bu tür kanunsuz eylemde bulunanlara AK Partide kim ya da kimler talimat verdi? Bu konunun araştırılması, sorumlular hakkında yasal işlem başlatılması için bir talimatınız oldu mu?
5- Partinizin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çelik "Bunu kim yaparsa pahalıya ödetiriz" açıklamasında bulunmuştur. Hem iktidar partisinin genel başkanı olarak hem de Başbakan olarak bu demokrasi skandalı ile ilgili hangi talimatı verdiniz?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli