Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Havutça: Büyükşehir Kanunu ile Balıkesire haksızlık yapılmıştır

Havutça: Büyükşehir Kanunu ile Balıkesire haksızlık yapılmıştır

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile en büyük haksızlığın Balıkesire yapıldığını söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile en büyük haksızlığın Balıkesir`e yapıldığını söyledi. 
Havutça, "Meclis görüşmelerinde, AKP`liler üç maymun hikayesini canlandırdılar. Özellikle Altınoluk`un önce ilçe olarak ihdas edilmesi, sonra vazgeçilmesi ve bu nedenle Altınoluklularda yaratılan hayal kırıklığı bu canlandırmanın bir ürünüdür" dedi.
AKP`nin "Biz bu Bütünşehir modelini getirdik" diyerek köyleri, belde belediyelerini ve il özel idarelerini kapatmasının Anayasal, hukuksal ve bilimsel gerçeklere aykırı olduğunu savunan Havutça, "Bu kanun, Anayasa Mahkemesi`nin bağımsız hukuk kriterlerin de bir değerlendirme yapması durumunda iptal edilebilecek bir kanundur" iddiasında bulundu.
Binlerce yıllık tarihi bir geçmişi olan ve her koşulda ilçe olmayı hak eden Edincik, Altınova, Sarıköy ve Altınoluk`un sabaha karşı Meclis`te mahalle ilan edildiğini ifade eden Havutça, "Köylerimiz ise sermayenin rantına, köylümüzün malları da talana açıldı. Türkiye`nin idari yapısında taş üstünde taş koymayacak bir düzenlemeye imza atan AKP, rant için ellerini ovuşturanların bir hayalini daha gerçek yaptı" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili olarak yoğun ve ciddi bir mücadele verdiklerini belirten Havutça, meclis`te Başbakan Erdoğan`ın talimatıyla AKP faşizminin bir örneğinin daha yaşandığı söyledi. Havutça, "Balıkesir halkının, köylüsünün, Balıkesir`in beldelerinde yaşayanlarının `hayır` dediği, `belediyemi kapatmayın` dediği kanun tasarısını AKP`li milletvekilleri neyi oyladıklarını bile bilmeden, sorgulamadan ellerini kaldırıp Başbakanın talimatıyla kanunlaştırdılar.  Bu yasayla ilgili en büyük haksızlık benim Balıkesir ilime yapıldı" dedi.
Havutça, devamında şöyle konuştu:
"Özellikle Altınoluk`un önce ilçe olarak ihdas edilmesi, sonra vazgeçilmesi ve bu nedenle Altınoluklularda yaratılan hayal kırıklığı bu canlandırmanın bir ürünüdür. Binlerce yıllık tarihi bir geçmişi olan ve her koşulda ilçe olmayı hak eden beldelerimiz Edincik, Altınova, Sarıköy sabaha karşı Meclis`te mahalle ilan edildi. Köylerimiz ise sermayenin rantına, köylümüzün malları da talana açıldı. Türkiye`nin idari yapısında taş üstünde taş koymayacak bir düzenlemeye imza atan AKP, rant için ellerini ovuşturanların bir hayalini daha gerçek yaptı." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli