Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Havutça, Belediyeden Atılan İşçileri Ankara'ya Davet Etti

Havutça, Belediyeden Atılan İşçileri Ankara

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Manyas ve Susurluk ilçelerine ziyaretlerde bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Manyas ve Susurluk ilçelerine ziyaretlerde bulundu. CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş ile birlikte Manyas Belediye Başkanı Tarcan Barcin'i makamında ziyaret eden Havutça daha sonra Susurluk'a geçti. 
Milletvekili Namık Havutça, Susurluk`ta gerçekleştirdiği ziyaretlerde CHP Susurluk İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Bir süre önce kongresini gerçekleştiren ve CHP Susurluk İlçe Başkanı seçilen İzzet Özdemir`i ziyaret ederek kendisini kutlayan Havutça, partililerle 30 Mart seçim sonuçlarını, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını değerlendi.
Havutça, daha sonra da Susurluk Belediyesi'nden çıkarılan işçilerin eylemine katılarak işçilere destek verdi. 30 Mart seçimlerinde belediye yönetiminin AKP`ye geçmesinden sonra işten çıkarılan belediye işçileriyle bir araya gelen Havutça, Susurluk Belediyesinin beş yıllık CHP yönetimi sırasında halkçı belediye”nin en güzel örneklerinin sergilendiğini, Susurluk`un Balıkesir`de örnek gösterilen bir belediye olduğunu söyledi. Havutça, "Gelinen noktada, işçi kardeşlerimize taşeronda çalışmaları için baskı yapılmış, kabul etmeyen 76 kardeşimiz çocuklarının rızkını, eğitim parasını kazanan bu kardeşlerimiz işlerinden edildiler" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda konuyu ilk günden bu yana gündeme getirdiğini anımsatan Havutça, Susurluk Belediyesi'nin önünde her gün eylem yapan işçilerin AKP`li olmadıkları için, taşeronda çalışmayı kabul etmedikleri ve insanca yaşamak istedikleri için işlerini kaybettiklerini söyledi. Havutça, mağdur edilen işçilerin sorunlarının çözülmesi için Ankara'ya gelmek istemeleri durumunda gereken girişimlerde bulunabileceğini ifade ederek, konuyu çözüme ulaşana kadar takip edeceğini sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli