Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Havutça, Bandırmanın il olmasında ısrarlı

Havutça, Bandırmanın il olmasında ısrarlı

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça Bandırmanın il olması ile ilgili çalışmalarını başlattığını açıkladı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça Bandırma`nın il olması ile ilgili çalışmalarını başlattığını açıkladı.
Havutça, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in geçtiğimiz Pazar günü Bandırma`da yaptığı "Bandırma il olmayı hak eden ama bu güne kadar gerçekleşmeyen bir ilçedir" açıklamasını değerlendirdi. 
Havutça, "Bandırma`nın il olmayı hak eden ilçe olduğunu söyleyen Sayın Bakan Faruk Çelik`in bu açıklamasını memnuniyetle karşılıyorum. Bandırmalılar da aynı şekilde karşılıyor. Hükümetin ve AKP`nin önemli bir kurmayının yaptığı bu açıklama Bandırmalıların bir hayalinin gerçekleşmesi için son derece önemlidir. Bu nedenle Bandırma`nın il olması ile ilgili yasa teklifi çalışmalarıma başladım. Kısa zamanda teklifimi TBMM Başkanlığı`na sunacağım" dedi.
Havutça şunları söyledi:
Bandırma`nın uzun yıllardır il olma hayali vardır. Geçmişte Bandırmalılara verilen il olma vaatleri gerçekleştirilmemiştir. Bandırma artık sosyo-ekonomik açıdan son derece önemli yerdedir. Ülkemizin sanayi kuruluşlarının önemli bir kısmı bu bölgemizde bulunmaktadır. Bu nedenle nüfus her geçen gün artmaktadır. Bandırma,
İstanbul, Balıkesir, Bursa, Çanakkale illeriyle doğrudan bağlı ve bu iller başta olmak
üzere, pek çok ilimizle de ticaret ve sanayi açısından yoğun bağlantılar içindedir.
Bandırma`da, Marmara Bölgesinin İstanbul`dan sonra en büyük ve en modern tesislerine sahip liman mevcuttur. Ekonomik yapısı bakımından birçok il düzeyindeki yerleşimden daha iyi bir konumdadır. Özetle Bandırma her anlamda bir cazibe merkezi konumundadır.
Bandırma`nın il olmayı hak eden bir ilçe olması yönündeki Sayın Bakan`ın açıklaması son derece sevindiricidir. Bandırma`nın il olması AKP`li milletvekillerinin de gönlünde yatan bir aslandır. Bu nedenle siyaset üstü bir çalışma yapılarak Bandırmalıların bu hayalinin gerçekleştirilmesi her açıdan değerli ve yerinde bir çalışma olacaktır. Bölgemizin bir milletvekili olarak Bandırma`nın il olması konusunda yasa teklifini hazırlayıp en kısa zamanda TBMM Başkanlığı`na sunacağım."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı