Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Havutça, Bandırma İİBF Dekanını sordu

Havutça, Bandırma İİBF Dekanını sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma İİBF Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Arslan'ın kamuoyuna yansıyan çalışma düzenini Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma İİBF Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Arslan'ın kamuoyuna yansıyan çalışma düzenini Meclis gündemine taşıdı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren ve Dekan Prof. Arslan'ın ikamet ettiği Bursa'dan, haftanın sadece 2 günü fakültedeki görevine geldiği ve derslere girmediğinin anlaşıldığını belirten Havutça, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununu ve Üniversitelerde Akademik Teşkilât Yönetmeliğini anımsattı.
Balıkesir Milletvekili Havutça, Milli Eğitim Bakanı Avcı'ya şu soruları yöneltti: İİBF Dekanı Prof. Sayın Arslan, fakülte kurullarına ne zaman ve nasıl başkanlık etmektedir? Sayın Dekan, her öğretim yılı sonunda ve istendiğinde fakültenin genel durumu ve işleyişi hakkında vermiş midir? Fakültenin birimleri ve her düzeydeki personeli üzerinde genel gözetim ve denetim görevini sürdürmek olan Sayın Dekan bu görevini haftanın sadece 2 gününde nasıl gerçekleştirmektedir? Bu süre yeterli ve verimli midir? Kanun ve yönetmeliklerle kendisine verilen diğer görevleri Sayın Dekan 2 günlük süre içerisinde yerine getirebilmekte midir? Dekan Sayın Prof. Arslan; Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve geliştirilmesinde, gerektiği zaman güvenlik önlemlerinin alınmasıyla, öğrencilere gerekli sosyal hizmetlerin sağlanmasında, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinde, bütün faaliyetlerin gözetim ve denetiminin yapılmasında, takip ve kontrol edilmesinde ve sonuçlarının alınmasında rektöre karşı birinci derecede sorumluluğunu nasıl yerine getirmektedir?”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı