Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Havutça, Balıkesirli işadamlarına destek verdi

Havutça, Balıkesirli işadamlarına destek verdi

Balıkesirdeki Oda ve Borsa başkanlarının seçimlere siyaset karışmasın açıklamasına çok sert tepki veren....

Balıkesir`deki Oda ve Borsa başkanlarının "seçimlere siyaset karışmasın" açıklamasına çok sert tepki veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur´un "düşün Balıkesir´in yakasından" çıkışına, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`dan cevap geldi.
AKP Milletvekili Uğur`un çıkışını Balıkesir iş dünyası sessizce izlemeyi tercih ederken, karşı açıklamayı CHP Milletvekili Havutça yaptı.
AKP Milletvekili Uğur´un o açıklamalarla, AKP`nin siyasi amaçlarla Balıkesir ekonomi dünyası ile Balıkesir halkını manipüle ettiğini öne sürüp, bunun sonuçlarının Balıkesir için çok hayırlı olmayacaktır uyarısında bulundu.
Balıkesir`de Ticaret Odası seçimleri öncesinde, Ticaret, Sanayi ve Borsa Başkanları ile Milletvekili Uğur arasında cereyan eden tartışmaları dikkatle takip eden Havutça, Balıkesir`de gerilimi yaratan tarafın AKP olduğunu söyledi. 
AKP`yi müdahaleci tavır sergilemekle suçlayan Havutça, Balıkesir`e sağlıklı ve başarılı hizmet vermek isteyen işadamları ve sanayicilerin demokratik bir yarışa girmelerinin doğal görülmesini istedi.
Havutça, "AKP, Balıkesir`deki bu duruşu yargılamak, suçlamak yerine Balıkesir SEKA`nın, Susurluk Şeker Fabrikası`nın, yoksul oldukları için okul giderlerini karşılayamayan Bayat köyümüzdeki öğrencilerin, 3 yıldır açılamayan Bandırma Denizcilik Fakültesi`nin, bozuk köy yollarının, zarar ettiği için üretmekten vazgeçen köylünün, işsiz gençlerimizin hesabını Balıkesir halkına versin" dedi.
Havutça, açıklamanın devamında şunları söyledi: "Ekonomi ve siyaset ilişkisi bu kadar basit bir ilişki değildir. Ekonomi dünyasının kendi içinde dinamikleri vardır. Siyaset, her ne kadar ekonomi dünyasının dinamiklerini belirleyici bir biçimde biçimlendirse de, AKP sermaye birikimi süreçlerini etkilemek istiyor. AKP, bütün kurumlara, yargıya, üniversitelere, medyaya müdahale ettiği gibi ekonomi dünyasında başarılı ama kendine yakın olmayan birlikteliklerin, beraberliklerin oluşmasına engel olmak, oluşan bu birlik ve beraberliklerin de ortadan kalkması için müdahaleci oluyor. AKP, yeni sermaye gruplarının ortaya çıkmasında rol oynadı ve sermayenin yapısını değiştirmekte etkili oldu. AKP kendi zenginlerini, kendi yandaşlarından yarattı. Bugün Balıkesir`de yaşanan gerilimi yaratan AKP`dir. İnsanların kendilerini kültürel ve siyasi olarak tanımlayışlarını biçimlendiren bir rol oynamak isteyen AKP siyasi amaçlarla, Balıkesir ekonomi dünyasını, Balıkesir halkını manipüle etmeye kalkarsa, bunun sonuçları Balıkesir için çok hayırlı olmayacaktır. AKP bu müdahaleci tavrından bir an önce vazgeçmelidir. Balıkesir`de başarılı çalışmalara imza atan işadamlarımız, ekonomik dayanışmaya, birlik ve beraberlik çerçevesinde ekonomi alanında Balıkesir`imize başarılı ve sağlıklı hizmet vermek gayreti içindedirler. Bunun için demokratik bir yarışa girecekler ve demokrasinin bir gereğini yerine getirecekler. Balıkesir işadamlarının düşüncelerini açıkladıkları yazıyı çok iyi okumak ve anlamak lazım. AKP, Balıkesir`deki bu duruşu yargılamak, suçlamak yerine Balıkesir SEKA`nın, Susurluk Şeker Fabrikası`nın, yoksul oldukları için okul giderlerini karşılayamayan Bayat köyümüzdeki öğrencilerin, 3 yıldır açılamayan Bandırma Denizcilik Fakültesi`nin, bozuk köy yollarının, zarar ettiği için üretmekten vazgeçen köylünün, işsiz gençlerimizin hesabını Balıkesir halkına versin."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli