Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

HAVUTÇA, BALIKESİRDE

HAVUTÇA, BALIKESİRDE

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin Balıkesir il binasında basın toplantısı düzenledi. Havutçadan önce konuşan CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci, 24 Temmuz Lozan Barı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin Balıkesir il binasında basın toplantısı düzenledi. Havutça`dan önce konuşan CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci, 24 Temmuz Lozan Barış Anlaşması`nın 90. yıldönümünü kutlayarak başladığı konuşmasında AKP iktidarını eleştirirken, "Medya bombardımanı ile şişirilen ekonomimiz çökmek üzeredir" dedi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk da konuşmasında, 2014 yılında yapılacak yerel seçimde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak için ellerinden gelen çabayı harcayacaklarına dikkati çekerken, "Balıkesirli seçmenin karşısına çok güçlü bir adayla çıkacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu konudaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yönetimindeki AKP iktidarının, ülkeyi uçuruma sürüklediğine dikkati çekerken, şunları söyledi:
"Suriye`de yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Erdoğan, Gezi Parkı direnişlerinde yaşamlarını yitirenlerin ailelerine bir başsağlığı dileğini bile çok görmektedir. Böyle vicdansızlık olur mu? Ülkemiz, faşizan bir anlayışla yönetilmektedir. AKP`ye oy verdikleri halde bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlarımızın da hiç az olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu vatandaşlarımız, Erdoğan`a, bu ülkeye başkanlık sistemini getirsin, Öcalan ile pazarlık yapsın, polisini, kendi vatandaşlarına eziyet etsin diye oy vermediler. Ancak AKP iktidarının sonunun yaklaştığı da bir gerçektir. Bu iktidarın, ülke insanına revâ gördüğü her çeşit baskı ve zulmün hesabını mutlaka soracağız" dedi. Havutça, toplantıda, gazeteciler ve partililere, CHP Genel Merkezi tarafından, "Kime Diktatör Denir?" başlıklı broşürü de dağıttı. Havutça, konuşmasından sonra bir gazetecinin, kendisine yönelttiği, "2014 yılındaki yerel seçimde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağınız söyleniyor, doğru mu?" sorusuna, "Milletimiz bana, milletvekili olarak parlamentoda yasama yetkisi verdi. Bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma gibi bir düşüncem yok" yanıtını verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı