Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça ABDde Türk Milleti Vurgusu Yaptı

Havutça ABDde Türk Milleti Vurgusu Yaptı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ABDde Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32ncisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali etkinlikleri kapsamında katıldığı toplantıda bir konuşma yaptı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ABD`de Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32`ncisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali etkinlikleri kapsamında katıldığı toplantıda bir konuşma yaptı.
"Türk Milleti" ve "Ulusal Birlik ve Beraberlik" vurgusu yaptığı konuşmasında Havutça, "ABD tarihi de, toprakları da bu anlamda bizim için önemli derslerle doludur" dedi.     
ABD`de Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32`ncisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali etkinlikleri nedeniyle Brooklyn belediye binası Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle donatıldı. 
Brooklyn Türk Festivali kapsamında düzenlenen gecede Türk yemekleri ikram edildi, Türk müziğinden örnekler verildi. Bursa Mehter Takımı`nın performansı beğeni toplarken, Ankara Belediyesi Folklor Grubu ise programlarını seyircilerle halay çekerek tamamladı.
Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, Türkiye`nin son dönemde yakaladığı gelişme grafiğinin tüm dünyada dikkatle izlendiğini açıkladı. Japonya Başbakanı Şinzo Abe`nin, Türkiye ziyareti sırasında dile getirdiği, "Son 10 yıldaki büyümenizi hayranlıkla izliyoruz" sözlerini anımsatan Markowitz, Türkiye`nin önemli ilerlemeler kaydettiğini vurguladı.
Etkinlikte konuşma yapan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, konuşmasına Atatürk`ün "Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır." sözleriyle başladı. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk`ün öngörülü dahi bir devlet adamı olduğunu kaydeden Havutça, o günlerde bugünleri görebilen bir liderin mirasına sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 
Havutça, devamında şöyle konuştu: "Atatürk`ün bize miras bıraktığı, şehitlerimizin kanıyla canıyla savaş meydanlarında kazandığımız ulusal bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, vatan topraklarımızı masa başında kaybetmeyelim. ABD tarihi de, toprakları da bu anlamda bizim için önemli derslerle doludur. 200 yıl önce Afrika kıtasından köle olarak getirilen ve o günkü koşullarda her türlü insanlık dışı kötü muameleye maruz kalan sırf derilerinin rengi siyah olduğu için köle yapılan insanlar bugün gururla `Amerikalıyım` diyorsa biz de Anadolu topraklarında, birlikte, kederde, kıvançta, barış içerisinde uluslaştığımız ve etnik bir konum içermeyen Türk Milleti kavramına, Ulusal Birlik ve Beraberlik kavramına sahip çıkmalıyız"
TBMM Heyeti Türk Günü Yürüyüş ve Festivalinden sonra yurda döndü. ptı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli