Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Havutça: ?Yargıda yeni bir tarikat yapılanması mı var?

Havutça: ?Yargıda yeni bir tarikat yapılanması mı var?

?Bu din simsarları hakim ve savcılardan güç alıyor?

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, TBMM´de yaptığı konuşmada "Altı yaşındaki kızları evlenebilir." "Çalışan kadın fuhşa hazırlık yapan sürece destek oluyor" ve "asansörde halvet" fetvası veren Nurettin Yıldız ve İhsan Şenocak´ın öncülük ettiği toplantı ve söyleşilere katılan hakim ve savcılardan güç aldığını ileri sürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´nın da bu kişililerle ilgili sert çıkışını da hatırlatan Havutça, Adalet Bakanına; ?Siz bu din simsarlarının yaptığı eylemlerle ilgili, bunlara destek veren hâkim ve savcılarla ilgili girişimde bulunacak mısınız? Yoksa yargıda yeni bir yapılanma mı var, yeni bir tarikat yapılanması mı var?? sorularını yöneltti.
Yargıda tarikat yapılanmalarını Meclis´e taşıyan Havutça, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Sorum Sayın Adalet Bakanına: Sayın Adalet Bakanı "Altı yaşındaki kızları evlenebilir." "Çalışan kadın fuhşa hazırlık yapan sürece destek oluyor" ve "asansörde halvet" fetvası gibi birçok fetva veren; hukukla, dinle, vicdanla, insanlıkla yakından uzaktan ilgisi olmayan Nurettin Yıldız ve İhsan Şenocak´ın öncülük ettiği Adalet ve Medeniyet Derneği´nin toplantılarına birçok hâkimin ve savcıların katıldığı bilinmektedir. HSK üyeleri bu din simsarlığı yapan kişilere güç vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanının da bu kişilerle ilgili bir sert çıkışı göz önünde bulundurulduğunda, Sayın Adalet Bakanına buradan soruyorum: Siz bu konuda, bu din simsarlarının yaptığı eylemlerle ilgili, bunlara destek veren hâkim ve savcılarla ilgili girişimde bulunacak mısınız? Yoksa yargıda yeni bir yapılanma mı var, yeni bir tarikat yapılanması mı var??
Adalet ve Medeniyet Derneği?nin 2017 yılında bir etkinliğine şu yargı mensupları katılmıştı; İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Ali Erdem, HSK Üyesi Cafer Ergen, Yargıtay Üyesi İslam Çiçek, Konya Barosu Av. Ömer Faruk Seleş, İstanbul Barosu Av. Rıza Yorulmaz, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Celal Albay, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cengiz Öner, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false