Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Havutça, ulusal güvenlik açığını gözler önüne serdi

Havutça, ulusal güvenlik açığını gözler önüne serdi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, son dönemlerde ülkemizde yaşanan kanlı eylemlerin en büyük sebebini, alınan siyasi kararların doğurduğu yanlışlar olarak işaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, son dönemlerde ülkemizde yaşanan kanlı eylemlerin en büyük sebebini, alınan siyasi kararların doğurduğu yanlışlar olarak işaret etti.
Ülkemiz ulusal güvenliğinin büyük tehlikede olduğunu ileri süren, Havutça, Ortadoğu´da yaratılan kaosun içine çekilmek istenen Türkiye´nin siyaseten yanlış yönetildiğini, bulunduğumuz coğrafyada dost, müttefik, komşu kalmadığını, ülkemizde yaratılmak istenen kaos ortamının giderek derinleştirildiğini belirtti.
Havutça yaptığı yazılı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi: ?Emniyet ve orduya yapılan operasyonlarla güvenlik sistemimizin pasifize edildiği şu dönemde, 3 milyonun üzerinde mültecinin ülkemizdeki varlığı ve Ortadoğu´nun durumu bütünüyle ele alındığında, ülkemizin güvenlik duvarının çöktüğünü söylersek abartmış olmayız. Terör eylemlerine karşı özel güvenlik önlemlerinin alındığı şu günlerde yapılan bombalı saldırı, emniyetin ve istihbaratın ne kadar aciz durumda olduğunu gözler önüne sermektedir.?
Güvenlik Müsteşarlığı ne işe yarar?
?Terörle mücadele alanında politika ve stratejiler geliştirmekle görevli olan, Kamu Düzeni ve Güvenlik Müsteşarlığı Başkanlığı ne işe yaramaktadır bilinmez ama AKP iktidarı tarafından kurulan ve köşede olan biteni izlemekten başka bir şey yapmayan bir kurum olduğu aşikardır. İktidar, emniyetin ve istihbaratın uyarılarını dikkate almıyor. Türkiye´nin birçok iline dağılmış olan Suriyeli mültecilerin sayısı net olarak tespit edilmediği gibi, Emniyet ve MİT tarafından da takiplerinin olanaksız hale gelmiştir. Yapılan bombalı eylemlerde de açık bir şekilde görülmektedir. Ülkemize bu kadar çok Suriyeli girişi, terör başta olmak üzere birçok açıdan ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor. Bu kadar yabancı unsurun bulunduğu ülkemizde, mültecilerin içinde ülkemize sızmış olan terör gruplarının militanları, bu kamuflaj yöntemiyle emniyet ve istihbarat tarafından da takip edilememektedir. AKP İktidarına emniyet ve istihbarat tarafından yapılan bu uyarıların dikkate alınması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından aynı zamanda ulusal güvenliğimiz açısından hayati önem taşımaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak AKP İktidarını, Türk Milleti adına bir kez daha uyarıyor, bu yanlış politikalardan vazgeçerek ülkesinin ve milletinin bekasını düşünmeye davet ediyoruz.?
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli