Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça, TBMM´de tarihi seçim konuşması yaptı

Havutça, TBMM´de tarihi seçim konuşması yaptı

Dünyanın en pahalı benzinini ve en düşük maaşını alan 80 milyon vatandaşımıza sesleniyorum diyerek diyerek konuşmasına

Dünyanın en pahalı benzinini ve en düşük maaşını alan 80 milyon vatandaşımıza sesleniyorum diyerek diyerek konuşmasına başlayan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça tarihi konuşmaya imza attı.
Köylüye, çiftçiye, esnafa, emekliye, işçiye, öğrenciye, işsizlere ve mağdurlara seslenen Havutça´nın, TBMM Genel Kurulunda milletvekilleri tarafından alkışlanan konuşmasından önemli notlar:?Değerli milletvekili arkadaşlar, tabii, 24 Haziran, seçim tarihi geliyor. Ben buradan bizi izleyen Balıkesir Öğretmenevindeki emekli öğretmen arkadaşıma sesleniyorum: Siz, dünyanın en pahalı benzinini, en pahalı mazotunu, en düşük emekli maaşını alıyorsunuz. Önünüzde fırsat...
Ben buradan bizi dinleyen Balıkesir Ovaköy´deki, Atköy´deki çiftçi kardeşime sesleniyorum: Sana dünyanın en pahalı mazotunu veren, gemicilere, yatçılara % 50 ucuz mazot veren bu Hükümetten; senin traktörünü haczeden, tarım krediye borçlarını ödeyemediğin için emekli maaşına, ineğine el koyan bu iktidardan kurtulmak için işte tarihî bir fırsat geliyor.
Beni buradan dinleyen atanamayan öğretmen kardeşim, bugünkü teknoloji Ankara´ya yarın kaçta yağmur yağacağını, kaç damla yağacağını hesap ediyor. Bu memleketin kaç tane matematik öğretmenine, sınıf öğretmenine ihtiyacı olduğunu bu Hükümet hâlâ tespit edemiyor mu? Seni intihara sürüklüyor. ?Bir umut var´ demeyin. Bakın, kaç yıl oldu, umut yok. İşte senin önüne fırsat geliyor.
Beni dinleyen taşeron işçisi emekçi kardeşim, bu iktidar döneminde siz köle hâline geldiniz, ücretli köle hâline geldiniz. İşte önünüzde fırsat.
İşte, şimdi, buradan, iş, aş bekleyen üniversite mezunu, işsiz genç kardeşlerime sesleniyorum: Bakın, bu ülkede, üniversitelerinde özgür bir yaşam sürmek isteyen üniversiteli gençlerimizi kapının önüne koymak isteyen bu totaliter zihniyetten kurtulmak için önümüzdeki seçimler bir fırsat.
Bizi buradan dinleyen bütün yurttaşlarımız, gazeteciler; bugün gazetecileri zorla hapse atan, onların yargılama süreçlerini hiçbir şekilde adil bir şekilde yapmayan. Yine FETÖ´cü diye Bank Asya´nın önünden geçen 159 bin insanı işinden aşından eden sevgili kardeşlerime sesleniyorum: Bakın, biz FETÖ´nün yanında fotoğraf çektirenlerden değiliz ama biz mazlumun yargı karşısında hukuk devleti çerçevesinde haklarını aramasını, adil bir Türkiye istiyoruz. İşte fırsat.
Bakın, elimde AKP´nin 16 yıllık yıkım politikası var arkadaşlar, on altı yıllık yıkım. Nedir yıkım biliyor musunuz? Aralık 2002, karşılıksız çek tutarı 2,2 milyar TL; yıl 2017, karşılıksız çek tutarı 17,1 milyar TL; Aralık 2002, protestolu senet tutarı 0,8 milyar, 2017, protestolu senet 11,5 milyar; Aralık 2002, tüketicilerin banka borcu 6,6 milyar, tüketicilerin banka borcu -sıkı durun- 450 milyar... Bakın, daha bitmedi. Aralık 2002, aile gelirlerinin borca oranı % 4,7; 2017, aile gelirlerinin borca oranı % 46,9.
Bakın, çiftçi kardeşlerim, 2002´de sizin bankalara 5,1 milyar TL borcunuz vardı, bugün çiftçilerin banka borcu 85,5 milyar lira. Daha bitmedi tabii ki. 2002´de 1 kilo ekmeğin fiyatı 1 liraydı, bugün 1 kilo ekmeğin fiyatı tam 4,19 TL. Benzin 2002´de 1,66 TL, motorin 1,30 TL; bugün benzin 6 TL, motorin 6 TL. Hükümetinizin başarı karnesi bu işte. Sizin için başarı ama bizim halkımız için! Bizim evlatlarımızın Man Adası´ndan ticaret yaparak 15 milyar dolar geliri yok, sadece emeği var, alın teri var.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli