Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça, OHAL´in işçiye karşı kullanıldığını açıkladı

Havutça, OHAL´in işçiye karşı kullanıldığını açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, OHAL´in sermayeden yana işçiye karşı bir araç olarak kullanıldığını ifade etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, OHAL´in sermayeden yana işçiye karşı bir araç olarak kullanıldığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´ın iş dünyasına seslendiği bir konuşmasında ?Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL´den istifade izin vermiyoruz. Bunun için kullanıyoruz OHAL´i? sözlerini hatırlatan Havutça, ?İktidarın OHAL´i sermayeden yana işçiye karşı bir araç olarak kullandığını belirtti.
Havutça, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, ?OHAL´i işçinin ve emekçinin hak arayışını engellemek ve sermayenin çıkarlarını korumak için kullanıldığını AKP politikalarında net bir şekilde görmekteyiz.? dedi.
Havutça, 1 Mayıs mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ?Biz OHAL´i iş dünyasının daha rahat çalışması için getirdik? sözlerine atıfta bulunarak ?Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL´den istifade izin vermiyoruz. Bunun için kullanıyoruz OHAL´i? dediğini de sözlerine ekledi.
Havutça, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?1 Mayıs, demokratik hak ve özgürlükleri kullanma adına, bu uğurda mücadelenin, birliğin ve dayanışmanın yaşama geçirilmesinin ifade edildiği bir gündür. Bugün işçilerin dünyada ve ülkemizde kutladıkları birlik, beraberlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Bugün sendikalar dünyada ve ülkemizde çalışanlara karşı, demokrasiye karşı yapılan saldırılara karşı haykırış günüdür. Bugün sendikaların üyeleri ile birlikte meydanlarda uğradıkları haksızlıklara karşı kendilerini ifade etme günüdür. Bugün meydanlarda çalışma hayatında yaşanan problemleri haykırma günüdür. Bu haklı mücadelede, ekmek ve özgürlük arama kavgasında yitirdiğimiz canların, dökülen kanların failleri daha bulunamadığı gibi çekilen hapislerin, yapılan işkencelerin de hesapları sorulmadı. Toplumun her noktasında üreten, geliştiren ve hizmet sunan emekçilerimizin, bu yasakçı iktidar döneminde emeklerinin karşılığını alamadığının bilincinde olan CHP bu haksızlığın her zaman karşısındadır. Asgari ücret uygulamasındaki haksızlıklar, taşeron işçilerinin haklarının gasp edilmesi, emekçinin grev hakkının yasaklanması, sendikalı işçilerin işten atılması gibi birçok yasakçı ve haksız uygulamanın yapıldığı bu dönemde 1 Mayıs daha fazla anlam ve önem kazanmaktadır. Bugün meydanlardaki emekçi kardeşlerimiz; haksız işten çıkartmaların durdurulmasını isteyecekler, kayıt dışının kayıt altına alınmasını isteyecekler, vergi adaleti isteyecekler, kuralsız çalışmaya karşı olacaklar, kıdem tazminatına el uzatılmamasını isteyecekler, asgari ücretin insan onuruna yakışır miktara çıkmasını talep edecekler, iş güvencesi isteyecekler, geçici işçilerin kadroya geçmesini talep edecekler, işsizlik sigortası fonunun doğru ve işsizler için kullanılmasını isteyecekler. Bizlerde işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığını almak için verdikleri haklı mücadelenin yanında duracağız, katkı sağlayacağız, omuz omuza vereceğiz. Grevlerin yasaklanmadığı, sendikalı işçilerin işten atılmadığı, örgütlenmenin engellenmediği, kamu emekçileri de dâhil tüm çalışanların grevli toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip oldukları, özgürlükçü bir demokrasi için işçilerimizle, emekçilerimizle omuz omuza mücadele etmeye, AKP Hükümetinin işçi haklarını gasp etme girişimleri karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, emek, hak ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenleri saygı ile anıyor, işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı´nı kutluyorum.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli