Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça: ?O makamları boş yere işgal etmeyin? ?Cumhurbaşkanı sizleri dürtmese adım atacak iradeniz yok! Yazıklar olsun sizlere..!?

Havutça: ?O makamları boş yere işgal etmeyin? ?Cumhurbaşkanı sizleri dürtmese adım atacak iradeniz yok!  Yazıklar olsun sizlere..!?

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Asansörde halvet" ?6 yaşında çocukla evlenilebilir" ve "dayak yiyen kadın şükretsin" fetvalarıyla ilgili Diyaneti, yargıyı, bakanları ve bürokratları sert sözlerle eleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Asansörde halvet" ?6 yaşında çocukla evlenilebilir" ve "dayak yiyen kadın şükretsin" fetvalarıyla ilgili Diyaneti, yargıyı, bakanları ve bürokratları sert sözlerle eleştirdi.
"Asansörde halvet" ?6 yaşında çocukla evlenilebilir" ve "dayak yiyen kadın şükretsin" fetvalarını veren Nurettin Yıldız, hakkında hiçbir devlet kurumun gerekli adımları atmadığını belirten CHP Milletvekili Havutça, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: ?Yabancı bir erkekle kadının asansörde yalnız kalması neticesinde İslam´a göre "halvet" şartlarının oluşacağı yönünde fetva veren, ?6 yaşında çocukla evlenilebilir" ve "dayak yiyen kadın şükretsin" fetvalarıyla tepkilere neden olan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkında bugüne kadar ne Cumhuriyet Savcıları nede Diyanet İşleri Başkanlığı bir girişimde bulunmadı. Çünkü Cumhurbaşkanı dürtüklemese bunların hiç biri asli görevlerini yerine getirecek iradeye sahip değil. Ne kabine üyeleri ne yargı ne diyanet nede bürokrasi hepsi işlevsizleştirildiği için yukardan talimat verilmediği sürece herhangi bir icraatta bulunmamaktadırlar. Cumhurbaşkanı bir konuşmasında bu fetvaları eleştirince hemen Ankara Cumhuriyet Savcısı harekete geçiyor, Diyanet İşleri Başkanı gerekli önlemlerin alınması için talimatları veriyor, bakanlar gerekli tedbirler için çalışma yapıyor. Ya sizin hiç utanmanız yok mu, hiç yüzünüz kızarmıyor mu, hiç vicdanınız yok mu? Cumhurbaşkanı sizleri dürtmese adım atacak iradeniz yok! Yazıklar olsun sizlere..! Toplumun aylardır isyan ettiği, tepki gösterdiği, yazılı ve görsel medyada eleştirilen bu fetvaları yeni duymuş gibi harekete geçen işgüzarlar; Türk Milleti adına görev yaptıklarını ve onlar adına bu makamlarda olduklarını unutmasınlar. Birilerine yaranmak ya da birilerinden talimat almak için o makamları dolduran bu zihniyet ne vicdanlı nede adaletli olur. O makamları boş yere işgal etmeyin..!?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli