Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Havutça, Gönen ve Edincik kavşaklarını sordu

Havutça, Gönen ve Edincik kavşaklarını sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin´in cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği ...

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin´in cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Bandırma-Çanakkale arasında bulunan Edincik ve Gönen kavşaklarında yaşanan onlarca kazanın bilançosunun ağır olmasına karşın yetkililerin gerekli önlemleri almadığını belirtti.
Havutça, Ulaştırma Bakanının cevaplaması için verdiği soru önergesinde yetkililerinin ihmalleri sonucu gerçekleşen kazalarla ilgili herhangi bir soruşturmanın açılıp açılmadığını sordu. Bandırma-Çanakkale yolunun 8. kilometresindeki Edincik kavşağında yönlendirme ve trafik ışıklarının olmayışı nedeniyle birçok trafik kazası yaşandığını vurgulayan Havutça bu iki kavşakla ilgili gerekli önlemleri zamanında almayan yetkililer hakkında Bakanlığın inceleme yapıp yapmadığını sordu.
Havutça, Çanakkale yolunun 20. kilometresindeki Gönen kavşağında 3-4 yıldır süren üst geçit çalışmalarının durma noktasına geldiğini, birçok ölümlü kazanın yaşandığı bu kavşakta çalışmaların ne zaman tamamlanacağını da sordu.
Karayollarının yetkileriyle de görüşen Balıkesir Milletvekili Havutça, konunun takipçisi olduğunu, gerekli önlemler alınıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağını vurguladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli