Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Havutça, fezlekeler için ağır konuştu!

Havutça, fezlekeler için ağır konuştu!

?Bizler hırsız veya namussuz olmadığımız için alnımız ak, başımız dik?

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, dokunulmazlık ve fezlekelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Havutça, ?Hırsızlık ve yolsuzluk yaparak halkın milyararlarca parasını çalan kişilerle ilgili bir yaptırım ya da bir fezleke yok. Ben hakkını arayan, özgürlük ve demokrasi diyen gençlerle birlikte yürüyüş yaptığım için, hakkımda toplantı, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten dolayı fezleke hazırlanması benim için gururdur. Bizler hırsız veya namussuz olmadığımız için alnımız ak, başımız dik siyasetçileriz.
17 ? 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundaki siyasi aktörlerle ilgili herhangi bir işlem yapılmaması bu ülkede adaletin geldiği çifte standardı gözler önüne sermektedir.? Dedi.
Havutça, kendisiyle ilgili sadece bir fezlekenin TBMM´ye gönderildiğini, o fezlekenin de Balıkesirli gençlerin özgürlük ve demokrasi için yaptığı yürüyüşe katılmak, toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefetten dolayı olduğunu, hakkını arayan köylünün, esnafın, emeklinin, çiftçinin, işçinin, öğrencinin yanında olmaya devam edeceğini hiç kimseden korkusunun bulunmadığını vurguladı.
Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
?Yolsuzluk yapanlara değil de vatandaşın hakkını arayan siyasilere karşı yapılan bu hukuksuz uygulama; adaletin, hakkın ve halkın yanında değil, sarayın güdümünde olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.
Sarayın güdümünde olan bir hukuk sistemi ne halka, ne de adaletin terazisine hizmet etmektedir. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bu hukuksuz uygulamalar bizler tarafından olduğu gibi halkımız tarafından da dikkatli bir şekilde izlenmektedir.
Vatandaşın değil, sarayın çıkarlarını korumaya çalışan herkes bir gün bu yaptıkları yüzünden halka hesap vereceğini unutmasın!?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı