Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça, FETO operasyonları bilançosu ne kadar

Havutça, FETO operasyonları bilançosu ne kadar

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir ilinde yapılan FETÖ operasyonlarının bilançosunu sordu.

15 Temmuz Darbe Girişimi´nin üzerinden yaklaşık 3 ay geçtiğini hatırlatan Havutça, FETÖ´ye yönelik yapılan operasyonlarda devletin 15 milyar liralık taşınmaza el koyduğunu, bu operasyonlar neticesinde Balıkesir ilindeki bilançonun boyutlarının ne kadar olduğunu sordu.
Havutça, TBMM başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde şu ayrıntılara yer verdi: ?15 Temmuz Darbe Girişimi´nin üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ´ye ait okul, yurt ve vakıfların içerisinde olduğu toplam 15 milyar liralık taşınmazın devlete geçtiğini bildirdi.?
Bu bağlamda; "Balıkesir İlinde FETO yapılanması olan dernek, vakıf, eğitim kurumları, özel okul ve dershanelere, Balıkesir Merkez, Büyükşehir ve ilçe belediyeler tarafından 15 Temmuz öncesi hangi arsa, bina ve maddi yardımlar yapılmıştır? 15 Temmuz sonrası Balıkesir de kapatılan dernek, vakıf, okul gibi 667 Sayılı KHK gereği FETO terör örgütü ile iletişim ve irtibatı olduğu için kapatılan kuruluş, sendika, okul, dernekler hangileridir? Balıkesir İlinde Devlete devredilen taşınmazların listesi ve bu taşınmazların bedelleri ne kadardır??
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli