Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Havutça: ´´Cengiz Holding Devleti Zarara Uğratıyor!´´

Havutça: ´´Cengiz Holding Devleti Zarara Uğratıyor!´´

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?Türkiye Cumhuriyeti Devletini zarar uğratan Cengiz Holding hakkında yasal işlem başlatıldı mı?? diye sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?Türkiye Cumhuriyeti Devletini zarar uğratan Cengiz Holding hakkında yasal işlem başlatıldı mı?? diye sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir´in Bandırma ilçesindeki Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü´ne bağlı sülfürik asit fabrikasında hammadde olarak kullanılan pirit´i tedarik eden Cengiz Holdinge bağlı Küre İşletmeleri hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi.
?Kablolu-Tv aboneliğinin iptalinde bile birçok yaptırımın olduğu ülkemizde devleti zarar uğratan Cengiz Holding´in sözleşmeyi tek taraflı fes etmesiyle ilgili ne gibi yaptırımlarınız olacaktır?? diyen Havutça, konuyu TBMM´ye taşıdı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak´ın cevaplaması için yazılı soru önergesi veren Havutça, ?Ülkeye önemli şekilde istihdam ve gelir sağlayan Eti Maden İşletmelerine bağlı fabrika ve işletmelere yönelik özelleştirme planlarımı yapmaktadır? Kablolu-Tv aboneliğinin bile iptalinde birçok yaptırımın olduğu ülkemizde Devleti zarar uğratan Cengiz Holdingin sözleşmeyi tek taraflı fes etmesiyle ilgili ne gibi yaptırımlarınız olacaktır?? gibi soruların cevabını aradı.
TBMM´de verdiği soru önergesinde Cengiz Holdingin sözleşmeyi tek taraflı fes ederek devleti zarara uğrattığını belirten Havutça, Bakan Albayrak´a şu soruları yöneltti: ?Türkiye Cumhuriyeti Devletini zarar uğratılması ve sözleşme koşullarını yerine getirmemesinden ötürü Cengiz Holding hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa devleti zarar uğratan ve sözleşme koşullarını yerine getirmeyen bu fili durumla ilgili neden bir işlem yapılmamıştır? Ülkeye önemli şekilde istihdam ve gelir sağlayan Eti Maden İşletmelerine bağlı fabrika ve işletmelere yönelik özelleştirme planlarımı yapmaktadır? 4 Mayıs 2015 tarihli Murgul ve Küre piritinin kıyaslandığı raporda 9 gemi toplam 14 bin 153 ton yaş pirit tesise gelmiştir. Bunun 3 bin 210 ton ?un Küre piriti olduğu geri kalanın analizler sonucu Murgul piriti olduğu anlaşılmıştır. Murgul piritinin yakılmasından sonra tesiste çok fazla arızalar meydana gelmiştir. Devletin malına dolayısıyla milletin malına zarar veren bu işlemlerle ilgili Cengiz Holding hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? Tedarikçi işletme 29 Ocak 2018 T.C Üsküdar 9. Noterliğinden Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü´ne ihtarname çekerek Küre piritini vermeyeceğini beyan etmiş 3 Ocak 2018 tarihinden itibaren sözleşmeyi tek taraflı fesih ettiğini beyan etmiştir. Sözleşmenin 10. maddesindeki, Sözleşme Geçerlilik Süresinde; ?sözleşme imza tarihinde yürürlüğe girer ancak satıcının rezervinin tükenmesine bağlı olarak pirit üretiminin sona erdirilmesi halinde sözleşme kendiliğinden sona erer´ ibaresi yer almasına rağmen. Kablolu-Tv aboneliğinin bile iptalinde birçok yaptırımın olduğu ülkemizde devleti zarar uğratan Cengiz Holding´in sözleşmeyi tek taraflı fes etmesiyle ilgili ne gibi yaptırımlarınız olacaktır?? Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli