Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Havutça, Balıkesir´deki FETÖ bilançosunu sordu

Havutça, Balıkesir´deki FETÖ bilançosunu sordu

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir ilinde gerçekleşen FETÖ operasyonlarının bilançosunun sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir ilinde gerçekleşen FETÖ operasyonlarının bilançosunun sordu. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden üç ay geçtiğine dikkat çeken Havutça, FETÖ´ye yönelik operasyonlarda devletin 15 milyar liralık taşınmaza el koyduğunu belirterek, bu operasyonlar sonucunda, Balıkesir ilindeki bilançonun boyutlarının ne kadar olduğunu sordu.
Havutça, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, ?Balıkesir ilinde, FETÖ yapılanması kapsamında bulunan dernek, vakıf, eğitim kurumları, özel okul ve dershanelere, Balıkesir merkez, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından, 15 Temmuz öncesinde hangi arsalar ve binalar verilmiş, hangi maddi yardımlar yapılmıştır? 15 Temmuz sonrasında, Balıkesir´de kapatılan dernek, vakıf, okul gibi 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği FETÖ ile iletişim ve irtibatı bulunması nedeniyle kapatılan kuruluş, sendika, okul ve dernekler hangileridir? Balıkesir ilinde, devlete devredilen taşınmazların listesi ve bu taşınmazların bedelleri ne kadardır?? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı