Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Havutça, Ayvalık´ta yaşanan sel felaketini Meclise taşıdı

Havutça, Ayvalık´ta yaşanan sel felaketini Meclise taşıdı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ayvalık ilçesinde yaşanan sel felaketinin yarattığı mağduriyetlerin bilançosunu Başbakan Binali Yıldırım´a sordu.

Bölgede yaşanan sel felaketini TBMM Genel Kurulunda gündeme getiren Havutça, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi noktasında işin peşini bırakmayarak, vatandaşın zararlarının karşılanması adına konuyu Başbakan Binali Yıldırım´a taşıdı.
Havutça, Başbakana sel felaketinin bölgede yarattığı maddi zararın boyutlarını sorduğu gibi mağduriyetlerin giderilmesi noktasında kaç vatandaşa şimdiye kadar yardım yapıldığını, toplamda kaç vatandaşımıza yardım yapılacağını da sordu.
Havutça, verdiği yazılı soru önergesinde şu ayrıntılara yer verdi: ?Ayvalık ilçemize de sel ve hortum felaketi ile birlikte metrekareye 270 kilogram yağmur düşmesi nedeniyle bölgede, yoğun yağışla birlikte oluşan sel felaketinin yarattığı büyük tahribatın sonucu; evlerde, iş yerlerinde, köprülerde, yollarda oluşan büyük hasarlar ve zararlar noktasında devletin vatandaşa gereken yardımın biran önce yapması, mağduriyetleri gidermesi önem arz etmektedir.
Bu bağlamda; Sel felaketinin bölgede yarattığı maddi zararın boyutları ne kadardır? Ayvalık, Körfez Bölgesinde yoğun yağmurla oluşan sel felaketinde vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamıştır. Kaç vatandaşımızın evinde, iş yerinde, aracında hasar meydana gelmiştir? Vatandaşların mağduriyetlerinin ne kadarlık bölümü karşılanmaktadır? Mağduriyet ve zararların giderilmesi noktasında kaç vatandaşa şimdiye kadar yardım yapılmıştır? Ayvalık´ta önemli ölçüde evlerde, iş yerlerinde hasarlar, su baskınları olmuş, köprüler, yollar, araçlar zarar görmüştür. Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili zaman aralığı ne kadarlık bir süreyle sınırlıdır? Toplamda kaç vatandaşımızın mağduriyeti giderilecektir??
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı