Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Hatay'da Sındırgı Mahallesi inşa ediliyor

Hatay

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından Sındırgı ilçesi Hatay'da 100 konteyner ev inşa etmek için kolları sıvadı.

Hatay İli Antakya İlçesi Serinyol Mahallesi’nde, AFAD tarafından gösterilen alanda altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, konteyner evlerin kısmen inşasına başlandı. Tüm evlerin inşa işleminin bu ay sonu bitirilmesi hedefleniyor. 
AFAD ile imzalanan yer tesliminin ardından Sındırgı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler vakit kaybetmeden bölgede alt yapı ve zemin hazırlık çalışmalarına başladı. 
Serinyol Mahallesi’nde AFAD organizasyonunda Sındırgı Belediyesi'ne ait araç ve personelin yanı sıra bölgede bulunan diğer kamu kurumlarına ait iş makineleri desteği ile zemin düzleme, temiz su, kanalizasyon, elektrik hatları çekiliyor. Üretilen konteynerler de alana getirilerek yerlerine yerleştiriliyor. 
Hatay'da bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da saha koordinasyonunu sağlayarak konteynerlerin valilik aracılığı ile belirlenen hak sahiplerine en kısa sürede teslim edilmesi adına çalışmalara katkı sağlıyor. 
AFAD psikodestek ekipleri de çalışma alanı yakınlarında bulunan halı saha ve toplanma alanlarında depremzede çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. 
Serhat Şehri Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, konteyner üretimlerinin yapıldığı Diyarbakır'daki firmayı da ziyaret edip üretimin hızlandırılmasını talep etti.  Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Hatay' Sındırgı Mahallesi ediliyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı