Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hastaneyi tinerciler ateşe verdi

Hastaneyi  tinerciler ateşe verdi

Bandırma Devlet eski Hastane olarak kullanılan binada çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı.

Bandırma Devlet eski Hastane olarak kullanılan binada çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı.
Bandırma Devlet eski Hastanesi`ni mesken tutan tinerciler tarafından çıkartıldığı iddia edilen yangın, Bandırma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından önce kontrol altına alındı, ardından söndürüldü.
Edinilen bilgilere göre yangın İhsaniye Mahallesinde bulunan Bandırma Devlet eski Hastane binasının ikinci katında çıktı. Tinercilerin mesken tuttuğu iddia edilen binada alevler yükselmeye başladı. 
Hastane içindeki alevleri gören mahalle sakinleri itfaiyeye haber verdi. Yangın mahalline gelen Bandırma Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Polis yangına neden olduğu öne sürülen tinercileri bina içinde bir süre aradı. Aramalardan sonuç alamayan polis iki kişi olduğu öne sürülen tinercileri bulabilmek için Bandırma genelinde çalışma başlattı.
Eski hastane binası talanla karşı karşıya
Bandırma ve çevre ilçelere uzun yıllar hastane olarak hizmet eden bina boşaltıldıktan sonra, hırsızlar tarafından talan edildi. Kalorifer peteklerinden su borularına kadar satılabilecek her türlü malzeme hastane binasından çalınıp hurdacılara satıldığı Bandırma basının da sık sık gündeme getiriliyordu.
Uyuşturucuların mekanına dönüştü
Eski hastane binası ile ilgili en önemli iddia ise, binanın uyuşturucu kullanan kişilerce mekan yapıldığı yönünde. Özellikle mahalle sakinlerinin mesai saatlerinin bitiminden sonra on sekiz yaşın altındaki gençlerin kızlı erkekli binaya gelerek esrar ve benzeri uyuşturucuları kullandıkları yönündeki şikayetleri dikkat çekiyor. Hastanede son yaşanan yangın olayından sonra, emniyet güçleri binayla ilgili olarak ortaya atılan iddiaların üzerine gidecek istihbarat çalışmaları başlattığı bildirildi. Gece ve gündüz polis ekipleri binayı kontrol etse de, binanın bugüne kadar sahiplenilmemesi ve gerekli işlemlerin yapılmamasından dolayı kentin ortasında bir mezbelelik olarak kalması polisin işini zorlaştırıyor.
Bürokrasi süreci uzatıyor
En son olarak Bandırma İlçe Sağlık Müdürü Zafer Yılmaz, Bandırma Devlet Hastanesi eski binasının yıkımı için yazışmaları başlattığı, prosedurler ve kaynak sıkıntısının yıkımın bir an önce gerçekleşmesi yönünde en büyük engel olduğu kaydedildi.
Eski binanın talan edilmesinden sonra hırsızların yeni yapılan bloklara dadandıkları da gelen bilgiler arasında.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli