Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hastanelerde Kuyruklar Almış Başını Gidiyor!

Hastanelerde Kuyruklar Almış Başını Gidiyor!

Ameliyatlar İçin 2 Yıl Sonraya Gün Veriliyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ?Hastanelerde kuyruklar almış başını gidiyor. Ameliyatlar için 2 yıl sonraya gün veriliyor? dedi.
AKP iktidarının sağlık politikaları hakkında görüşlerini açıklamak üzere TBMM´de konuşma yapan CHP Milletvekili Havutça ?Hastanelerde ameliyat randevuları 2 yıl sonraya veriliyor, polikliniklerin önünde hasta kuyruklar almış başını gidiyor? diyerek iktidarı sert bir dille eleştirdi.
?Sağlık alanında her şey güllük gülistanlık diyen AKP İktidarı pembe tablolar çizerek kimseyi kandıramaz? diye konuşan Havutça, şu görüşlere yar verdi: ?Şimdi, sayın konuşmacıyı dinleyince sanki sağlık alanında Türkiye´de her şey güllük gülistanlık gibi bir tablo ortaya kondu. Oysa, biz her gün doktorların öldürülme, şiddet haberlerini izliyoruz, yoğun bakım yetersizlikleri yüzünden insanların hayatını kaybettiğini biliyoruz. Hastanelerde ameliyat randevuları 2 yıl sonraya veriliyor, polikliniklerin önünde hasta kuyruklar almış başını gidiyor. Ve bazı hastanelerimizin, işte, Balıkesir´de örneğin eski bir tarihî hastanenin mezbelelik hâline geldiğini, Sağlık Bakanlığı tarafından buna sahip çıkılmadığını, emeklilerden sağlık hizmetinde ?ilaçta katkı payı´ adı altında 6 kalem ek hizmet bedeli talep edildiğini biliyoruz ve bu millet artık bunları kaldıramıyor. Bizi dinleyen emekli öğretmenler, işçiler, emeklilikte yaşa takılanlar, hastaneye gittiğinde hizmet alamayanlar bu sorunların çözümünü bekliyor. Siz bunlarla ilgili bir çözüm ortaya koyuyor musunuz burada? Sayın konuşmacı arkadaşım, emeklilikte yaşa takılan 3 milyon, hastaneye gittiğinde sağlık muayenesi olabiliyor mu? Olamıyor. Şu anda olamıyor emeklilikte yaşa takılan 3 milyon. Siz bu insanların sağlık sorunlarını çözüyor musunuz? Burada lüks hastaneler yapıyorsunuz içinde adalet olmayan lüks adalet sarayları yaptığınız gibi, içinde sağlık olmayan, içinde doktor olmayan hastaneler yapıyorsunuz. Şu anda Balıkesir´de birçok sağlık alanında doktor yetersizliği olduğunu açarsanız Sağlık Müdürüne size söyler. Biz mi bilmiyoruz bunları? Lütfen doğruları konuşalım. Sorunlara çözüm bulun. Biz hep pembe tabloyla insanları kandırmayalım. Dolayısıyla, çözümü biz size öneriyoruz: Emeklilikte yaşa takılan 3 milyon şu anda sağlık hizmeti alamıyor, bunların sağlık hizmeti almasını sağlayın.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli