Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hastane inşaatı umut veriyor

Hastane inşaatı umut veriyor

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın, başkanlık koltuğuna oturmasının ardından, ilçede yapılacak öncelikli yatırımların ilk sırasına alınan yeni hastane inşaatında engellenmesine yönelik girişimlerden ilçe halkı zarar görmeye başladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, başkanlık koltuğuna oturmasının ardından, ilçede yapılacak öncelikli yatırımların ilk sırasına alınan yeni hastane inşaatında engellenmesine yönelik girişimlerden ilçe halkı zarar görmeye başladı.
Erdek`te halkın hizmetine bir an önce kazandırılmak istenen Erdek yeni Devlet Hastanesi inşaatının durdurulmak istenmesi, halkın tepkilerine yol açıyor.
Bilindiği gibi, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından, "ilçenin siluetini bozduğu" gerekçesiyle yapımı durdurulan Erdek yeni Devlet Hastanesi`nin betonarmesi tamamen bitirilmişti. Betonarmeden sonra, hastane içi ve dış yüzeyindeki çalışmalar devam ederken, söz konusu kurul tarafından durdurulma kararı alınan hastane inşaatının gecikeceğini öğrenen ilçe halkı ile Erdek`te tatilini geçiren vatandaşlar, betonarmesi tamamen bitirilen inşaatın bu aşamada durdurulması nedeniyle halkın sağlık hizmetlerini yeteri kadar alamayacağını ileri sürüp, yönetim hizmetleri geçici olarak alınıp, sağlık ocağında yer açılarak, tedavi amaçlı uygulamalara sunulan sağlık hizmetlerinin yeterli olamayacağı görüşünde birleşiyor.
Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve 2012 yılında bitirilmesi planlanan, ancak Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun kararıyla yapımına bir süredir ara verilen Erdek Yeni Devlet Hastanesi inşaatının betonarmesi, kurulun aldığı karardan yaklaşık 1-1,5 ay kadar önce bitirilmişti.
Betonarmesinden sonra, bina içi ve dış yüzeyindeki çalışmalara geçilen hastane inşaatının bir an önce tamamlanıp hizmet vermesini bekleyen vatandaşlar, ilçeye yıllardır, "yapılıyor, yapılacak" açıklaması yapan bir takım siyasilerin bu konuyu soğuttuktan sonra, ilçede yapılacak öncelikli işlerin ilk sırasına alınan Erdek yeni Devlet Hastanesi yapımının durdurulmasının, hiçbir siyasiye rant sağlamayacağına dikkati çekiyorlar.
Öte yandan, inşaat sektöründe ülke genelinde önemli bir yere sahip bir firma tarafından ihalesi üstlenilen yeni hastane hizmet binasının, belirlenen tarihe kadar yetiştirilmesinin amaçlandığı öğrenildi.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli