Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Haşereye karşı mücadele çalışmaları devam ediyor

Haşereye karşı mücadele çalışmaları devam ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri başta sahil şeritleri olmak üzere 20 ilçenin tümünde sivrisinek, karasinek, kene gibi haşerelere karşı mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar özellikle yaz sezonu n

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Ayvalık, Edremit, Bandırma ve Erdek gibi sahil ilçeleri başta olmak üzere tüm il genelinde sivrisinek başta olmak üzere tüm haşere ile etkin bir şekilde mücadele ediliyor.
Büyükşehir Belediye ekipleri ilçe merkezlerinde ve çevresinde özellikle haşerelerin üreme merkezlerine yönelik aralıksız olarak çalışırken, Edremit ve Bandırma´da tanıtımları yapılan ve hizmete alınan insansız hava aracı Biocopter´in yanı sıra modern ekipmanlarla yapılan çalışmalar ile vatandaşların huzurlu bir yaz sezonu geçirmesi planlanıyor.
Ayvalık, Edremit, Bandırma ve Erdek´te vatandaşların huzurlu bir yaz sezonu geçirmeleri adına, alanda bulunan bataklık ve sazlık alanlarda, çöp konteynırları ve foseptikler gibi üreme noktalarında ve tarama çalışmalarıyla tespit edilen diğer tüm kaynaklarda haşere (vektör) mücadelesinin gündüz larva ve erişkin mücadelesi ile gece de erişkin mücadelesi şeklinde gün boyu programlı bir şekilde devam ediyor. Ekipler insanların giremediği sazlık alanlarda ise insansız hava aracı Biocopter ile çalışmalarını sürdürüyor.
Görevliler, haşereler ile mücadele kapsamında il genelinde kurulan 16 ilçe şantiyesinde, 5 kurum kontrol mühendisi, 8 veteriner hekim ve biyolog orjinli saha denetim personeli, 193 sertifikalı ilaçlama operatörü toplam 201 personeli ile 20 ilçede aynı kalitede hizmet sunulduğunu kaydettiler. Mücadele çalışmalarında insansız hava aracı Biocopterin yanı sıra yüksek teknolojik yeteneklere haiz 66 hizmet aracı, 20 adet Mist Blower, 36 Adet ULV, 29 Adet kanal sisleme, 168 akülü sırt pulverizatörü ile 1 adet 8 x 8 amfibik ilaçlama aracı olmak üzere, toplam 320 adet araç ve ekipmanla hizmet veriliyor.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli