Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Haşere ile mücadelede yeni dönem başlıyor

Haşere ile mücadelede yeni dönem başlıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde haşerelere karşı insansız hava aracı Biocopter ile mücadele edecek.

Biocopter ve çeşitli ilaçlama ekipmanları Edremit´in Akçay Mahallesi´nde düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katıldığı tören ile hizmete sokuldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı İlaçlama Hizmetleri kapsamında "İnsansız Hava Aracıyla İlaçlama Faaliyeti Tanıtım Toplantısı" yapıldı.
Edremit ilçesi Akçay Mahallesinde Akçay Kordon´da yapılan toplantıda il genelinde sivrisinek, karasinek, kene gibi haşerelere karşı mücadele kullanılacak olan insansız hava aracı Biocopter ve yine haşereler ile mücadelede kullanılacak ekipman ve araçlar halka tanıtıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yüzyıllardır uçan ve yürüyen pek çok haşerenin oluşturdukları ekonomik zararın büyük olduğunu söyledi.
Haşere ile mücadelede önemli olanın kaynaklarının kurutulması olduğunu belirten Uğur, ?Temel amaç haşerelerin üreme kaynaklarının ortadan kaldırılmasıdır. Derelerin ıslahı, bataklıkların kurutulması dışında il genelinde 26 Şubat 2016 tarihinden itibaren yaklaşık 28.830 sivrisinek üreme kaynağı, 23.459 karasinek üreme kaynağı, 5.132 Yeşil Alan Uygulaması, 28.913 karasinek uygulaması, 2.760 ULV Uygulaması, 24.893 Sivri Sinek Lavra Uygulaması, 2.007 Hamam Böceği Uygulaması, 581 fare Uygulaması, 44 Dere Bataklık Uygulaması, 769 Kışlak Mücadele Uygulaması, 431 Dezenfeksiyon Uygulaması olmak üzere toplam: 117.819 noktaya müdahale edilmiştir. Tüm bu uygulama alanları 14´er günlük periyotlar halinde sürekli Biyosidal Ürünlerle ilaçlanmaktadır."
Konuşmanın ardından Uğur ve beraberindekiler hizmete sokulan ekipmanlar hakkında bilgiler alırken, insansız hava aracı Biocopter´in deneme uçuşunu izledi. Tanıtım etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi göstererek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a teşekkür ettiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı