Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Hasar belirleme çalışmaları sürüyor

Hasar belirleme çalışmaları sürüyor

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık: ?Sel gecesi, Ballıpınar´daki evleri tahliyeyi bile düşündük?

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin ilçede yaptığı hasarı belirleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Sel felaketinin afete dönüşmesi sonucu Erdek´in bazı kırsal mahallelerinde çok ciddi hasarlar meydana geldiğine dikkati çeken Çalık, şunları söyledi:
?Bu afet, vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını çok yakından ve olumsuz etkiledi. Bu afetten en çok Tatlısu, Düzler ve Ballıpınar mahallelerimiz etkilendi. Tatlısu bölgesinde bulunan bir taş ocağının malzemeleri, dere yatağını doldurdu. Bu yataktan gelen malzemeler mahallelere indi. Evleri su bastı. Bazı evlerde bulunan birçok eşya kullanılamaz duruma geldi. Yine Ballıpınar Mahallesi önemli ölçüde etkilendi. Sel gecesi, bu mahalle için teyakkuz halindeydik. Çünkü denizin yükselmesi ihtimali vardı ve bu durumda sel suları, evleri basabilir ve can kaybı riski de ortaya çıkabilirdi. Gerekirse evleri hemen tahliye etmeyi düşündük ancak deniz suyu çekilince buna gerek kalmadı. Düzler Mahallesi de selden çok etkilendi. Karşıyaka mahallemizde sıkıntı biraz daha az oldu. Ancak burada, tersane binası yöresinde oluşan hortumun izleri belli oluyordu.? 

HASAR BELİRLEME ÇALIŞMALARI
Afetin oluşturduğu hasar belirleme çalışmalarının AFAD idaresi başta olmak üzere yetkili birimlerce sürdürüldüğünü belirten Çalık, şu bilgiyi verdi:
?Bu çalışmalar tamamlanıp hasar miktarı ortaya çıktığında, uğranılan zararlar oranında vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Belediyemiz, Ticaret Odamız, Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´mız, vatandaşlarımızın yanında olacak. Tüm Erdek´e bir kez daha ?geçmiş olsun´ dileklerimi iletiyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli