Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi´ne resmi açılış

Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi´ne resmi açılış

Bandırma Kapalı Çarşı´daki eski belediye binasının sivil toplum örgütlerine verilmesi ve çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif kurs ve çalışmalara sunulmasının ardından binanın açılışı törenle gerçekleşti.

Sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren ve bir süre önce vefat eden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Harun Karacan´ın anısına ?Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi? ismi verilen binanın açılış töreninde ilk konuşmayı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencisi ve Toplum Gönüllüleri(TOG) üyesi Sercan Gül, ardından üniversitenin öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Orhan yaptı.
Ardından konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Kent Konseyi´ni, kentin dinamikleri olan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren binanın Bandırma´ya yepyeni bir sinerji sağlayacağına inandığını vurgularken şunları söyledi:
?Belediyenin yeni yerine taşınmasından sonra atıl kalan bu bina, yapılan yeni düzenlemeyle yeniden yaşayan bir mekan durumuna getirildi. Burada halkımız için halk oyunları, pilates, zumba, satranç ve jimnastik kursları veriliyor. Bu kurslardan bin vatandaşımız yararlanıyor. Bandırma Kent Konseyi ve Kadın Danışma Merkezi, güzel bir ortamda hizmetlerini sürdürüyor. Nesrin Aydoğmuş iş atölyesinde kadınlarımıza yeni beceriler kazandırılıyor. Derneklerimiz, sendikalarımız ve sivil toplum kuruluşlarının bürolarıyla Bandırma´nın tüm kesimleri burada. Bu birliktelikten Bandırma için çok güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Bandırma Belediyesi olarak kentimize ve insanlarımıza yarar sağlayacağına inandığımız böyle bir projeye hayat vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çağdaş bir kent yaşamının vazgeçilmezi olarak gördüğümüz kültür ve sanatın insanlarımızı yoğun biçimde kuşatması için çok kapsamlı çalışmalar yapıyoruz.?
Mirza, konuşmanın ardından binanın açış kurdelâsını Harun Karacan´ın ailesi ile birlikte kesti.
Daha sonra bina açılışa katılan kalabalık toplulukla birlikte gezildi.

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli