Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Harb-İş panel

Harb-İş panel

Türk Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi tarafından, Dünyada ve Türkiyede Savunma Sektörünün Durumu konulu panel düzenledi.

Türk Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi tarafından, `Dünyada ve Türkiye`de Savunma Sektörünün Durumu` konulu panel düzenledi. 
Balıkesir Otel Basri`de düzenlenen panele Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Harb-İş Şube Başkanı Ahmet Demirer, CHP Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yüksel Özden, Teksif Şube Başkanı Hüseyin Akyüz, ADD Başkanı Necati Bilgetürk ile üyeler katıldı.
Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, savunma ve güvenlik konusunun her dönem olduğu gibi günümüzde de genel devlet politikaları içindeki ağırlığını koruduğunu panelde anlattı.
Türkiye`nin dışa bağımlı bir ülke iken şimdi teknoloji ihraç eden bir ülke olmayı hedeflediğini kaydeden Bozal, Türkiye`nin yerli savaş uçağını üretmeyi amaçladığını, bu hedefleri gerçekleştirmede ise en önemli hazinenin insan kaynağı olduğunu belirtti.
Milli ekonomiye katkılarını gösteren en güzel örneklerden birisinin tank üretimi olduğunun altını çizen Genel Başkan Bozal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tank üretimimizde ilk akla gelen 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı`nda üretimi gerçekleştirilen fırtına isimli tank olsa gerek. Fırtına`nın ilk ikisini Kore`den alan Türkiye bu ülkeye tank başına 9 milyon dolar ödedi. Tankı üretecek teknik donanım ve yetişmiş insan gücüne sahip olan ülkemizde nihayet Fırtına`nın yapımı için sendikamızın örgütlü olduğu Sakarya 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı görevlendirildi. Subaylarımız ve işçilerimizin alın teri ile yapılan Fırtına`nın ülkemizdeki üretim maliyeti 3.5 milyon dolara gerçekleşti. Kore`den 9 milyon dolara aldığımız bu tankın Türkiye`de üretimi ile her biri için ülke ekonomimiz 5.5 milyon dolar kâra geçti. Ülke sınırlarında konuşlanan radar sistemlerinin bakım ve onarımını yaparak 24 saat faal tutan savunma sanayi çalışanlarımızın da ülke güvenliği için ne kadar önemli bir iş yaptığı ortadadır. Türkiye`nin aydınlık geleceğine yürekten inanan milli savunma işçileri, demokratikleşme bilinci ve sendikal mücadele birikim ile de ülke yararına önemli hizmetler ortaya koymaktadırlar. Yarım asırlık köklü ve saygın bir tarihe sahip olan Türk Harb-İş Sendikası milli savunma işçilerinin alın terinin hak ettiği değere ulaşması için demokratik hakları etkin şekilde kullanarak, çözüm odaklı bir sendikacılık yürütmektedir. Savunma sanayimizin bilinmeyen kahramanları savunma işçilerimizin her biri savunma sanayimizi bugünlere taşıyan önemli bir aktör olmuşlardır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli