Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hanımelinden Yörük Bebekleri doğuyor

Hanımelinden Yörük Bebekleri doğuyor

Sındırgı ilçesinde el sanatları ile uğraşan üç ev hanımı yörük kültürünü yaşatmaya karar verdi. Evlerinin bir odasını atölyeye çevirerek Sındırgı ilçesinin yörük değerlerini anlatan, birebir aynı kıyafetler ve kültürü yansıtan minyatür bebekler üretmeye b

Sındırgı ilçesinde el sanatları ile uğraşan üç ev hanımı yörük kültürünü yaşatmaya karar verdi.
Evlerinin bir odasını atölyeye çevirerek Sındırgı ilçesinin yörük değerlerini anlatan, birebir aynı kıyafetler ve kültürü yansıtan minyatür bebekler üretmeye başladılar.
Hobi olarak başlayan uğraş turizm alanında önemli yeniliklere imza atan Sındırgı Belediyesi´nin katkıları ve bebekleri satın almak isteyenlerin çoğalması ile ticari bir boyut kazandı. Siparişlere yetişemediklerini belirten hanımlar, aile ekonomisine de önemli ölçü de katkı sağlıyor.
Yörük kültürünü yaşatmak ve ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bu işe başladıklarını belirten bayanlar ?Üç arkadaş bu işi uygulamaya başladık. Bunlar yöresel olduğu için Sındırgı´nın yöresel kıyafetlerini tanıtmak, yağcıbedir halısını tanıtmak, eski insanlarımızın nasıl yaşadıklarını anlatmak için böyle bir şey planladık. Tasarladık ve eskileri anlatmaya çalıştık. Hobi olarak başladık, bunları görenler işte bize de yapın, biz de istiyoruz deyince bizde bunları teker teker yapıp satışa sunmaya başladık? sözlerine yer verdiler.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli